Ιδιαίτερη έκπληξη προκαλεί το γεγονός, πως συνεχίζεται η «διάχυση» φημών από το Υπουργείο Παιδείας, σε σχέση με επερχόμενες αλλαγές στο σύστημα των Πανελληνίων, δημιουργώντας περαιτέρω αβεβαιότητας στη μαθητική κοινότητα.

Ειδικότερα, μετά το αλαλούμ με τις Πανελλαδικές και τα «ήξεις-αφήξεις» με την κατάργησή τους, τώρα το υπουργείο Παιδείας επεξεργάζεται την πρόταση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής που προβλέπει ότι ακόμα και οι μαθητές που πάνε φέτος στην Γ΄ Λυκείου θα εξετάζονται σε τέσσερα μαθήματα προκειμένου να πάρουν το απολυτήριό τους.

Στην ίδια πρόταση περιλαμβάνεται και η εισήγηση για επέκταση του σχολικού έτους κατά δύο εβδομάδες καθώς η περικοπή μαθημάτων συνδέεται άμεσα με την αύξηση του διδακτικού ωραρίου.

Το ΙΕΠ προτείνει τα τέσσερα προς εξέταση μαθήματα να είναι η Νεοελληνική Γλώσσα, τα Μαθηματικά, η Ιστορία και η Βιολογία.

Όσο για τα υπόλοιπα, θα εξετάζονται γραπτά μόνο κατά τη διάρκεια των δύο τετραμήνων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ίδια επιλογή για δραστική μείωση των εξεταζόμενων μαθημάτων είχε γίνει πριν από δύο χρόνια – επί υπουργίας Φίλη – στο Γυμνάσιο μόνο που τότε ως τέταρτο μάθημα είχε επιλεγεί η Φυσική αντί της Βιολογίας για την Γ΄ Λυκείου.