Ο Νίκος Παπανδρέου εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας τη για «μυστικές συζητήσεις» στη συμφωνία των Πρεσπών, που είχαν ως αποτέλεσμα τον διχασμό.

«Έτσι όπως τα φέρανε με τις μυστικές συζητήσεις…. φτάσαμε σήμερα να υπάρχει ένας διχασμός. Εκεί είναι η ευθύνη της κεντρικής εξουσίας που δεν φώναξε αρχηγούς, δεν προσπάθησε να κάνει ουσιαστικό διάλογο. Θα είχαμε καλύτερο αποτέλεσμα…» τόνισε ο κ. Νίκος Παπανδρέου μιλώντας στους δημοσιογράφους πριν την παρουσίαση του βιβλίου του για τον πατέρα του Ανδρέα Παπανδρέου, στα Χανιά.

Ο Ν. Παπανδρέου, ο οποίος έχει εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις από εκείνες του αδελφού του και πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, σημείωσε επίσης, ότι έπρεπε να λυθεί το Σκοπιανό, αλλά υπογράμμισε πως «Η διαπραγμάτευση δεν είναι το δυνατό τους χαρτί. Το έχουμε δει. Υπάρχει μια αίσθηση ήττας και δεν πρέπει να συμφωνούμε με κάτι που προκαλεί αίσθηση ήττας…».

Σχολιάζοντας τη διάσταση απόψεων από τον αδελφό του πρώην πρωθυπουργό, ο Νίκος Παπανδρέου είπε: «Είναι τόσο σύνθετο θέμα που υπάρχουν και αυτά τα φαινόμενα».

Να σημειωθεί πως αν και δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, ο κ. Παπανδρέου θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής, ενώ ερωτώμενος για τον λόγο που αποφάσισε για πρώτη φορά να κατέβει στον πολιτικό στίβο, απάντησε: «Είναι πιο ώριμος, ξεπερνώ το κόλλημα του επωνύμου και δεν μπαίνω στην εύκολη εποχή. Εάν έμπαινα πριν 15 χρόνια, από τον καναπέ που λέει ο λόγος θα μπορούσα….Τώρα είναι μια μάχη για να επαναφέρουμε το προοδευτικό κίνημα, ειδικά στην Ευρώπη, όπου εκεί αισθάνομαι ότι θα είμαι πιο δημιουργικός και παραγωγικός».

Σε ότι αφορά στο βιβλίο του με τίτλο «Ανδρέας Παπανδρέου: Ο οικονομολόγος», ο κ. Νίκος Παπανδρέου, είπε πως αφορά στην οικονομική προσωπικότητα του Ανδρέα, ο οποίος είχε καταλάβει πολύ καλά τον καπιταλισμό και δεν υπήρχε περίπτωση να πει ότι «θα χορέψουν οι αγορές με τα νταούλια».

«Πίστευε σε ένα κράτος παρεμβατικό αλλά όχι στο σημείο να πνίξει την αγορά» ανέφερε ο κ.Παπανδρέου για τον πατέρα του, τονίζοντας ότι πίστευε στο κοινωνικό κράτος και με το κραχ του 2008 που έφερε την πτώση του κοινωνικού κράτους, οι δικές του προτάσεις θα ήταν για το πώς θα ξανακτισθεί.

Όπως γράφει το flashnews.gr, ερωτώμενος για την κριτική που έχει ασκηθεί αναφορικά με τα οικονομικά ελλείμματα των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου, ο συγγραφέας επεσήμανε πως «όταν έφυγε ο Ανδρέας το έλλειμμα ήταν 70% του ΑΕΠ, όσο είναι της Γερμανίας σήμερα…» και επιπλέον τόνισε πως το έλλειμμα τότε το είδαν οι πολίτες σε συγκεκριμένα έργα υποδομών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

">