Σ’ ένα κακόγουστο πάντρεμα χαμηλής αισθητικής του σήματος κατατεθέν των Βρυξελλών του «αγοριού που ουρεί» με τον θρυλικό τσολιά της ελληνικής Επανάστασης προχώρησε η πρεσβεία της Ελλάδας στις Βρυξέλλες, με πολλούς να εκλαμβάνουν έως και προσβλητικό το τελικό αποτέλεσμα.

Η Ελλάδα γιορτάζει σε λίγες ημέρες τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και ήδη η παράδοση της και η Ιστορία της έχει δεχθεί πολλά «χτυπήματα».

Τις τελευταίες ημέρες «έκλεψε» τα φώτα της δημοσιότητας το εξώφυλλο-όνειδος του περιοδικού BHMAgazino της εφημερίδας «Το Βήμα», το οποίο αποσύρθηκε άρον-άρον έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις.

Όπως γνωστοποίησε η Πρεσβεία μέσα από τον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «στις 25 Μαρτίου στις 11.00, το γνωστό άγαλμα των Βρυξελλών Manneken Pis θα ντυθεί με στολή εύζωνα για να τιμηθεί η επέτειος των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση».

«Η τελετή θα γίνει με την παρουσία του Πρέσβη της Ελλάδας στο Βέλγιο κ. Διονύσιου Καλαμβρέζου» όπως πληροφορούμαστε από την ανάρτηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!