Η Συμφωνία των Πρεσπών μετά τις δηλώσεις Ζάεφ για τη «μακεδονική» γλώσσα αποτελεί εθνική ντροπή.

Ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης ζητά την αναπομπή της Συμφωνίας βάσει του άρθρου 19.

«Το άρθρο 19 της προσυμφωνίας των Πρεσπών ήδη ενεργοποιήθηκε, σε περίπτωση που δεν τηρούνται κάποια πράγματα υπάρχει μια διαδικασία» δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6, ο κ. Σγουρίδης αναφερόμενος στην παρέμβαση του Μάθιου Νίμιτς.

Στην ερώτηση αν την αναπομπή ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα και ο Πάνος Καμμένος, ο κ. Σγουρίδης απάντησε «γνωρίζω ότι οι δύο άνδρες έχουν ανοιχτά τηλέφωνα, δεν ξέρω αν το ζήτησε».

Ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ επανέλαβε ότι «εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει πως όταν έρθει η Συμφωνία αποσυρόμαστε από την κυβέρνηση και δεν θα ψηφίσουμε τη Συμφωνία».

«Η δική μας θέση είναι ότι δεν μιλάμε για καλή ή κακή Συμφωνία αλλά ότι η πηγή των κακών είναι η λέξη Μακεδονία» πρόσθεσε ο Παναγιώτης Σγουρίδης.

Στην ερώτηση, τέλος, αν υπάρχει ενδεχόμενο τετραπλών εκλογών το Μάρτιο, ο κ. Σγουρίδης απάντησε ότι «δεν θα πρέπει να εμπλακεί ο λαός σε διλήμματα. Από τη στιγμή που αποφασιστεί, όμως, μπορεί να γίνει και αυτό αν η συμφωνία έρθει μέσα στην καρδιά των δημοτικών εκλογών».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, με αφορμή τις δηλώσεις Ζάεφ τόνισε πως «όσοι εκφράζουν προς την πατρίδα μας αλυτρωτικές επιδιώξεις θα πρέπει να ξέρουν πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συμφωνίας».

Σημειώνεται ότι η έμμεση πλην σαφής αναφορά του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ σε «Μακεδόνες» στην Ελλάδα που θα έχουν το δικαίωμα να διδάσκονται και τη «μακεδονική» γλώσσα στη χώρα μας, προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια στην Αθήνα.

Ακολούθησε η αναδίπλωση από τα Σκόπια, με την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ να εμφανίζεται αποφασισμένη να εφαρμόσει πλήρως τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Όλες οι ενέργειές μας και οι δηλώσεις μας γίνονται με καλή πίστη για να υποστηρίξουμε τη συμφωνία», υπογραμμίζει η κυβέρνηση της γείτονος, ενώ προσθέτει ότι «ως χώρα που φιλοδοξεί να ενταχθεί στην ΕΕ, κατανοούμε ότι η εκάστοτε χώρα φροντίζει τους πολίτες της και ότι οι χώρες των Βαλκανίων δεν παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις των γειτονικών τους χωρών».