Ποια είναι η άποψη των Ελλήνων για ορισμένους ξένους ηγέτες; Ποιες χώρες χαίρουν ή όχι της συμπάθειας μας; Αυτά τα ερωτήματα κλήθηκε να απαντήσει δημοσκόπηση της Pulse που διενεργήθηκε για λογαριασμό κυριακάτικης εφημερίδας.

Δημοφιλέστερος ξένος ηγέτης σύμφωνα με τους ερωτηθέντες, είναι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, καθώς συγκεντρώνει 55% θετικές απόψεις. Ακολουθεί ο… πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ (!) με 43% μαζί με τον πρόεδρο της Ρωσίας πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν που έλαβε περί το 42,7%!

Είναι η πρώτη φορά που ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν κατρακυλά στην τρίτη θέση της δημοτικότητας μεταξύ των Ελλήνων πολιτών, ενώ μέχρι στιγμής στα προηγούμενα χρόνια, ήταν πρώτος και με διαφορά!

Η ρωσο-τουρκική προσέγγιση και η πώληση των αντιαεροπορικών συστημάτων μακρού βεληνεκούς S-400, είναι σαφές ότι είχε αρνητικά αποτελέσματα στην δημοφιλία, του Β.Πούτιν στην Ελλάδα, όπως επίσης και η μετωπική σύγκρουση της Μόσχας με την ελληνική κυβέρνηση το περασμένο καλοκαίρι.

Αρκετά συμπαθής είναι και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπινγκ, ο οποίος συγκεντρώνει 32% θετικών απόψεων.

Στον αντίποδα, οι λιγότερο δημοφιλείς ηγέτες σύμφωνα με την άποψη των Ελλήνων, είναι η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ (29%), ο Αμερικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ (27%) και ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος συγκεντρώνει μόλις το 5% των θετικών απόψεων.

Στην αξιολόγηση χωρών, στο ερώτημα «Πώς αξιολογείτε τη στάση απέναντι στη χώρα μας;», η Γαλλία συγκεντρώνει το 63% των θετικών αξιολογήσεων, ακολουθούμενη από την Κίνα που συγκεντρώνει το 54%, ενώ και πάλι η Ρωσία, κάποτε δημοφιλέστερη και με διαφορά έχει υποχωρήσει αρκετές θέσεις.

Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος Τραμπ δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής ανάμεσα στους Έλληνες, οι ΗΠΑ συγκεντρώνουν 49% θετικές απόψεις. Στο 38% βρίσκονται οι θετικές απόψεις των ερωτηθέντων για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ φτάνουν μόλις στο 34% για την Ρωσία!

Στο τέλος της κατάταξης, η Γερμανία που συγκεντρώνει το 24% των θετικών απόψεων και η Τουρκία που έφτασε μόλις στο 4%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!