Αρκετές είναι οι αποχωρήσεις από το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, «Πλεύση Ελευθερίας», λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. 

Οι ηχηρές αποχωρήσεις από την «Πλεύση Ελευθερίας» έχουν φτάσει τις εννέα, 13 ημέρες πριν από τις δεύτερες εθνικές εκλογές, με αιχμές κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

">

«Οι ψήφοι που πήραμε εμείς οι 9, απαριθμούν τις 25.000 σταυρούς. Άρα δε με ενέκρινε για την κοινοβουλευτική ομάδα αλλά μια χαρά της έκανα σαν ‘λαγός’;», λέει η πρώην υποψήφια του κινήματος, Μαργαρίτα Καζάκου.

Τα «καρφιά» για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ατελείωτα από εκείνους που πρώτευσαν σε σταυρούς στις περιφέρειες που κατέβηκαν στις πρώτες εκλογές της 21ης Μαΐου, αλλά αντικαταστάθηκαν από άλλους υποψηφίους κατόπιν αποφάσεως της προέδρου.

«Εγώ το έμαθα από κουτσομπολιά. Τη ρώτησα και μου απάντησε ότι δεν της είχα δείξει ότι έχω βλέψεις να ενταχθώ στην κοινοβουλευτική ομάδα».

Μέχρι τον Άρειο Πάγο έφτασε η αποχωρήσασα Μαργαρίτα Καζάκου, ώστε να αφαιρεθεί το όνομά της από τις λίστες της «Πλεύσης», κάτι που τελικά δεν κατέστη εφικτό.

Όπως λέει η ίδια έμαθε από κουτσομπολιά πως στη λίστα την τοποθετούν στην 3η θέση, παρά το γεγονός πως τερμάτισε πρώτη στη Β’ Πειραιά με 4.401 ψήφους.