ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Kolmanskop: Η πόλη «φάντασμα» που «εξαφανίστηκε» από τις αμμοθύελλες

Προσελκύει πολλούς επισκέπτες που ενδιαφέρονται για το παραφυσικό

Kolmanskop: Η πόλη «φάντασμα» που «εξαφανίστηκε» από τις αμμοθύελλες

Το Kolmanskop είναι ένα εγκαταλελειμμένο χωριό στη Ναμίμπια, το οποίο χτίστηκε κατά τη διάρκεια της γερμανικής κυριαρχίας στην περιοχή, περίπου στα τέλη του 19ου αιώνα.

Γρήγορα αναπτύχθηκε σε μια ευημερούσα κοινότητα.

Η Γερμανία είχε επικυριαρχία στη Ναμίμπια και η πόλη αναπτύχθηκε σύμφωνα με τη γερμανική αρχιτεκτονική και υποδομές.

Ο οικισμός δημιουργήθηκε όταν ένας εργάτης, βρήκε ένα διαμάντι και το έδειξε στον προϊστάμενό του,

Συνειδητοποιώντας ότι η περιοχή ήταν πλούσια σε διαμάντια, Γερμανοί ανθρακωρύχοι έχτισαν το μικρό οικισμό για να ζήσουν και να δουλέψουν στην περιοχή.

Με την κλιμάκωση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι κάτοικοι του χωριού εγκατέλειψαν την περιοχή, αφήνοντας πίσω τους τα σπίτια και τα κτίρια να σαπίζουν στον ήλιο και τα σκληρά στοιχεία της έρημου.

Στη δεκαετία του 1920, τα κοιτάσματα των διαμαντιών εξαντλήθηκαν, και η περιοχή άρχισε να παρακμάζει.

Τελικά, το Kolmanskop εγκαταλείφθηκε το 1954. Έκτοτε, οι άνεμοι της έρημου Namib καλύπτουν σταδιακά τις κατοικίες και τα κτίρια με άμμο, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό και σχεδόν σουρεαλιστικό τοπίο.

Το Kolmanskop είναι τώρα ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός, με επισκέπτες που έρχονται για να δουν τα ερείπια της πόλης και να μάθουν για την ιστορία της.

Οι εικόνες των απομονωμένων κτιρίων δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα.

Είναι επίσης γνωστό ως στοιχειωμένη πόλη και προσελκύει πολλούς επισκέπτες που ενδιαφέρονται για το παραφυσικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.