(Ανανέωση από αρχικό κείμενο 13:48) Δύο σενάρια υπάρχουν αυτή τη στιγμή για τις εκλογές στην Ελλάδα, είτε θα γίνουν σε περίπου έναν μήνα (λογικά στις 29 Μαΐου) ή το φθινόπωρο. 

Προφανώς υπάρχει και το σενάριο για εκλογές στην ώρα τους, όμως κάτι τέτοιο συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες.

">

Οι στενοί σύμβουλοι του πρωθυπουργού και κυρίως ο Γιώργος Γεραπετρίτης, πιέζουν για εκλογές άμεσα και γι’ αυτό υπάρχει έντονη κινητικότητα τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση. Μάλιστα σήμερα ο υπουργός Υγείας έκανε δηλώσεις που μας δείχνουν ότι στην κυβέρνηση ετοιμάζονται να πουλήσουν το αφήγημα ότι… «τελειώσαμε» με τον Covid-19, ενώ το απόγευμα ο Κ.Μητσοτάκης θα ανακοινώσει την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Τα πάντα θα κριθούν μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες, καθώς από 6 έως 8 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και επί της ουσίας εκεί θα φανεί το τι θα γίνει.

Η πεποίθηση που υπάρχει είναι ότι εάν δεν γίνουν εκλογές τώρα η Νέα Δημοκρατία θα πέσει κάτω και από το 20%, αν μάλιστα δεν γίνουν και Σεπτέμβρη, ή εάν υπάρχει καμιά φωτιά το καλοκαίρι… τότε κανείς δεν γνωρίζει πόσο μπορεί να κατρακυλήσει το συγκεκριμένο ποσοστό.

Κάτι που τόνισε και ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος πρόσθεσε ότι ελάχιστη σημασία έχει με ποιον θα θέλει να κυβερνήσει ο Κ.Μητσοτάκης, καθώς κανείς δεν θα θέλει να κυβερνήσει μαζί του.

Αυτή τη στιγμή η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται περίπου στο 23%, όπως φάνηκε και στην δημοσκόπηση της Data Consultants και οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού «ποντάρουν» στ’ ότι τα κόμματα από τα δεξιά της δεν έχουν καταφέρει ακόμη να ενισχυθούν.

Ο Κ.Μητσοτάκης θα θέσει ένα δίλημμα στους ψηφοφόρους του: ΝΔ ή να επιστρέψει στην κυβέρνηση η αριστερά;

Κάτι που σίγουρα θα πείσει κάποιους, όμως –όπως σας αναφέραμε ήδη στο pronews.gr– το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων που έχουν φύγει από τη Νέα Δημοκρατία ανήκουν στην λεγόμενη λαϊκή δεξιά και άρα δεν τρομάζουν από συγκεκριμένα διλήμματα.