ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πάμε σε εκλογές – Διάγγελμα Κ.Μητσοτάκη στις 19:00 για την αύξηση του κατώτατου μισθού (upd)

Λίγο μετά τις ανακοινώσεις Θ.Πλεύρη για την πανδημία ο Κ.Μητσοτάκης... ανακοινώνει αύξηση του κατώτατου μισθού

Πάμε σε εκλογές – Διάγγελμα Κ.Μητσοτάκη στις 19:00 για την αύξηση του κατώτατου μισθού (upd)

(Ανανέωση 13:34) Είναι πλέον αρκετά πιθανό να οδηγηθούμε σε εκλογές άμεσα, καθώς λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης για την πανδημία έγινε γνωστό ότι θα πραγματοποιηθεί διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μέσα από το οποίο θα ανακοινώσει την αύξηση του κατώτατου μισθού. 

Το διάγγελμα θα πραγματοποιηθεί στις 19:00.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε το μεσημέρι της Τετάρτης συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη με αντικείμενο την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Η αύξηση σύμφωνα με πληροφορίες θα κυμαίνεται μεταξύ 6 και 8% αυξάνοντας τον κατώτατο μισθό πάνω από τα 700 ευρώ.

Τα επικρατέστερα σενάρια που έχουν τεθεί επί τάπητος από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για την νέα αύξηση του κατώτατου μισθού των 663 ευρώ και του ημερομισθίου των 29,04 ευρώ από την 1η Μαΐου που λαμβάνουν περίπου 700.000 εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα αναφέρουν αύξηση ανάμεσα στο 6% με 8%.

Άρα με βάση τα σενάρια αυτά η αύξηση κατά 6% θα τον διαμορφώσει στα 703 ευρώ, στο 7% στα 709,4 και η αύξηση κατά 8% στα 716 ευρώ το μήνα.

Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση ψάχνει μανιωδώς για κάποιο αφήγημα, ώστε να μπορέσει να «πουλήσει» κάτι στους ψηφοφόρους της ενόψει εκλογών. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτή η έντονη κινητικότητα μας δείχνει ότι πλέον το σενάριο για εκλογές στις 29 Μαίου είναι αρκετά πιθανό να επιβεβαιωθεί. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.