Η κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου ολοκληρώθηκε χθες στο Τατόι όπου και τάφηκε δίπλα στους τάφους των προγόνων του προκαλώντας μεγάλο θόρυβο με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη η οποία υπέστη μεγάλη πολιτική ήττα.

Όταν ο τέως Βασιλιάς απεβίωσε, η κυβέρνηση κατά ένα μυστήριο λόγο πιάστηκε εντελώς απροετοίμαστη και από μόνη της έβγαλε τα «μάτια της» προχωρώντας στην ακατανόητη απόφαση να ταφεί ο Κωνσταντίνος ως «ιδιώτης».

Απόφαση δίχως λογική αφού ο τέως Βασιλιάς ήταν νόμιμος πρώην αρχηγός του ελληνικού κράτους και δικαιούντο να ταφεί με τις ανάλογες τιμές.

Η απόφαση το μόνο κριτήριο που είχε ήταν να μην «θυμώσουν» οι πάσης φύσεως αριστεροί στην Ελλάδα.

Το μόνο που κατάφεραν ήταν να «θυμώσουν» έτσι κι αλλιώς οι αριστεροί και ταυτόχρονα να εξοργίσουν μία υπολογίσιμη μερίδα των ψηφοφόρων της ΝΔ (τουλάχιστον 20%) οι οποίοι πιθανότατα να μην ψηφίσουν τον Κ.Μητσοτάκη στις εκλογές καθώς έχουν «φορτιστεί» συναισθηματικά.

Αυτό φάνηκε άλλωστε χθες στην κηδεία κατά την εξόδιο ακολουθία όπου και γιουχαΐστηκαν-αποδοκιμάστηκαν ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Π.Πικραμμένος και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

">

Ο Εθνικός Ύμνος ακούστηκε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της κηδείας από το πλήθος κόσμου που είχε συρρεύσει από νωρίς.

Αν και η απόφαση της κυβέρνησης ήταν να ταφεί ως ιδιώτης, ιδιαίτερη βαρύτητα είχε το «βασιλέως ημών γενομένου», η εμβόλιμη φράση που χρησιμοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επανειλημμένως κατά τη χοροστασία του στην εξόδιο ακολουθία προς τιμήν του τεθνεώτος.

Ο ίδιος ο πρωτότοκος υιός του Κωνσταντίνου, Παύλος, προσφώνησε το νεκρό πατέρα του ως «Βασιλιά Πατέρα».