Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ, με το πιθανότερο σενάριο να μοιάζει η πραγματοποίηση στα τέλη Νοεμβρίου.

Την προσεχή Τρίτη και Τετάρτη θα συνεδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας (ΕΔΕΚΑΠ) του κόμματος, στην οποία θα παραβρεθεί και η τεχνική εταιρεία που θα είχε αναλάβει και το εγχείρημα των εκλογών του ΚΙΝΑΛ το 2017.

Από την απάντηση για τον χρόνο που θα χρειαστεί η εταιρεία -ώστε να ετοιμάσει την online διασύνδεση των καλπών που θα στηθούν σε όλη τη χώρα- θα κριθεί και ο καθορισμός του χρόνου της νέας εκλογής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος θα συνεδριάσει στις 2 με 3 Οκτωβρίου και όχι στις 26 Σεπτεμβρίου, την ημερομηνία δηλαδή που είχε προτείνει η Φώφη Γεννηματά.

Τέλη Νοεμβρίου το πιθανότερο σενάριο

Αν όλα κυλήσουν δίχως απρόοπτα και βάσει προγράμματος, εκτιμάται ότι οι εκλογές θα μπορέσουν να γίνουν περί τα τέλη Νοεμβρίου. Να σημειωθεί ότι η ΕΔΕΚΑΠ, στις συνεδριάσεις της, ασχολήθηκε και με την ταυτοποίηση μελών της ΚΕ, καθώς υπήρξαν αποχωρήσεις και παραιτήσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον, κατέληξε στη φόρμα που θα δοθεί στους τέσσερις υποψηφίους -Γεννηματά, Καστανίδης, Ανδρουλάκης και Λοβέρδος- ώστε να συγκεντρώσουν 5.000 υπογραφές ή το 15% της ΚΕ, κάτι που είναι απαραίτητο για να είναι έγκυρη η υποψηφιότητά τους.