Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια του ταξιδιού του στην Κίνα είχε συνάντηση με τον πρόεδρο τoυ κινεζικού ομίλου Wanda με σκοπό την ενίσχυση της οικονομικής και πολιτιστικής συνεργασίας των δύο χωρών. H WΑΝDA Cultural Industry Group είναι σήμερα η μεγαλύτερη πολιτιστική επιχείρηση στην Κίνα, και το μεγαλύτερο κινηματογραφικό στούντιο παγκοσμίως. . 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας συζήτησε με τον Wang Jianlin δημιουργία στούντιο κινηματογραφικών παραγωγών στην Ελλάδα.

Η Wanda δραστηριοποιείται σε τρεις τομείς: εμπορικά ακίνητα, πολιτισμό και χρηματοδότηση. Είναι ενδεικτικό ότι το 2015 το ενεργητικό του κινεζικού κολοσσού ανέρχεται σε 85,65 δισεκ. ευρώ και τα έσοδα σε 39 δισεκ. ευρώ. 

Ο κινεζικός όμιλος ενδιαφέρεται επίσης για μαζικές μεταφορές τουριστών και δημιουργία υποδομών ολοκληρωμένης τουριστικής ανάπτυξης. Σε δυο μήνες, αφού γίνει η σχετική προετοιμασία, θα επισκεφθεί την χώρα μας κλιμάκιο της Wanda.

«Τα δύσκολα βρίσκονται πίσω μας. Ο ελληνικός λαός έδειξε αντοχή και υπομονή έκλεισε η πρώτη και πιο δύσκολη αξιολόγηση. Για πρώτη φορά ανοίγει δρόμος για την μείωση του χρέους, με προϋπόθεση την επενδυτική εμπιστοσύνη» διαβεβαίωσε το Σάββατο από το Πεκίνο ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξή του σε κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο.

«Το Β’ εξάμηνο του 2016 επιστρέφουμε στην ανάπτυξη, με εκτιμήσεις για ρυθμούς 3% του ΑΕΠ 2017. Όραμα μας είναι η σταθερή επιστροφή στην ανάπτυξη. Πατάμε στα πόδια μας 2021» πρόσθεσε.