Έχετε κάνει τη χώρα δέσμια των υπαλληλίσκων της τρόικα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Κουτσούκος. Λίγα λεπτά νωρίτερα ο υπουργός Γεωργίας, Βαγγέλης Αποστόλου, είχε παραδεχθεί ότι η κυβέρνηση δε μπορεί να επαναφέρει την χιλιομετρική αποζημίωση των 10 λεπτών στους εκτιμητές του ΕΛΓΑ, καθώς η περικοπή του για το σύνολο του Δημοσίου αποτελεί πρόβλεψη του τρίτου μνημονίου.

Παρολαυτά, ο κ. Αποστόλου, δεσμεύτηκε πως όλες οι εκτιμήσεις ζημιών σε αγροτική παραγωγή από φυσικές καταστροφές από τον ΕΛΓΑ θα γίνουν και θα πληρωθούν κανονικά.

Για διαχειριστική ανεπάρκεια της κυβέρνησης, μίλησε η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Αραμπατζή, με αφορμή τις καθυστερήσεις στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης έως το 2020. Ο σχεδιασμός των προγραμμάτων και η απορρόφηση των κονδυλίων από το λεγόμενο αγροτικό ΕΣΠΑ προχωρά κανονικά, αντέταξε και σε αυτό το θέμα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τέλος, για τις αποζημιώσεις κτηνοτρόφων και το ακατάσχετο των λογαριασμών τους στον νομό Σερρών ο κ. Αποστόλου εμφανίστηκε και πάλι καθησυχαστικός: «Τα αιτήματα βρίσκονται στη διαδικασία της αξιολόγησης, πρέπει να συγκεντρώσουμε τα στοιχεία και από άλλες περιοχές» απάντησε στον Μιχάλη Τζελέπη, που είχε την πρωτοβουλία της επίκαιρης ερώτησης.  

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Από τον Ιούνιο αυτό λέτε» επισήμανε από την πλευρά του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. «Είναι θέμα ημερών» απέμεινε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. «Με τη βοήθεια της ΕΕ θα προχωρήσουμε σε προληπτικούς εμβολιασμούς» κατέληξε, περιγράφοντας την οριστική λύση του προβλήματος.