Μαύρα είναι τα μαντάτα για την κυβέρνηση. Το ασφαλιστικό που φέρνουν ξανά στην επιφάνεια οι δανειστές προκαλεί πονοκεφάλους στο Μέγαρο Μαξίμου και πάει πίσω ως φαίνεται ο ανασχηματισμός αφού ο κ. Κατρούγκαλος που είναι αρμόδιος υπουργός εργασίας και αν ο κ. Τσίπρας ήθελε να τον αλλάξει, τώρα δεν μπορεί αφού δεν εξαρτάται απο τον ίδιο αλλά απο τον πρόεδρο του Eurogroup…

Ο κ. Τσίπρας, φοβάται πως οι θεσμοί επανλαμβάνουν το ίδιο που έκαναν και στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Τότε που τράβηξαν το χαλί κάτω απο τα πόδια του και οδηγήθηκε η χώρα σε εκλογές αφού πρώτα δεν υπήρξε συμφωνία στο θέμα εκλογής προέδρου δημοκρατίας. Στο Mέγαρο Μαξίμου ακριβώς αυτό δεν θέλουν να πάθουν και οι ίδιοι. Να τους τραβήξουν οι θεσμοί το xαλί κάτω απο τα πόδια τους και να βρεθούν ξεκρέμαστοι όπως ακριβώς βρέθηκε ο προηούμνενος πρωθυπουργός. 

Επομένως, υποστηρίζουν συνεργάτες του κ. Τσίπρα, αν οι θεσμοί θέλουν επανάληψη του σκηνικού του 2014 τότε κάτι τέτοιο δεν θα επιτραπεί. Και δεν θα επιτραπεί διότι πλέον η σημερινή κυβέρνηση όπως λένε , έχει προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις τηρώντας όλες τις συμφωνίες που έχει υπογράψει εις το ακέραιο. Η ίδια πίεση ασκείται και απο το Δ.Ν.Τ με ακραία μέτρα κάθε φορά που ζητά τα μέλη της, απο την ελληνική κυβέρνηση με αποτέλεσμα η Ελλάδα να μην μπορεί μέχρι τώρα να κλείσει η δεύτερη αξολόγηση.

Τη ίδια ώρα η κυβέρνηση κάνει και άλλο πίσω ώστε να υπάρξει σύγκλιση στο θέμα του ΕΣΡ. Τελευταίο είναι, η απόφαση του κ. Νίκου Παππά που ανέφερε χθές βράδυ στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου ότι και τον αριθμό των αδειών θα τον αποφασίσει το ΕΣΡ που σημαίνει ότι πλέον ο αριθμός τέσσερα μάλλον δεν υφίσταται. Παρ όλα αυτά η κυβέρνηση αξιολογεί θετικά την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για πρόεδρο του ΕΣΡ τον κ. Αθανάσιο Κουτρουμάνο πρώην αεροπαγείτη και θα απαντήσει σε κάθε περίπτωση η διάσκεψη των προέδρων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Mαξίμου χαιρετίζει την διαφορετική στάση της Ν.Δ που απο την ολική άρνηση έφυγε και πήγε στη θετική πρόταση και περιμένει να δεί την τελική μορφή και απόφαση της διάσκεψης των προέδρων όχι αύριο Πέμπτη όπως αρχικά είχε ειπωθεί αλλλά την ερχόμενη Δεύτερα . Ετσι μετά το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι που ψήφισαν θετικά στην τελευταία διάσκεψη των προέδρων πάνω στην πρόταση του κ. Βούτση για πρόεδρο του ΕΣΡ τον κ. Μορώνη και αντιπρόεδρο τον κ. Κιάο, πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ , η κυβέρνηση φιλοδοξεί πως θα ξεπεράσει πλέον τον ύφαλο της συγγκρότησης του ΕΣΡ και έτσι θα προχωρήσει η ρύθμιση στο τηλεπτικό τοπίο με την έκδοση αδειών που όπως θα πάρει πολύ χρόνο ακόμη, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που υπάρχουν.