Το θέμα της αλλαγής στην ηγεσία του υπ. Παιδείας απασχόλησε ιδιαίτερα τους πολιτικούς συντάκτες, κατά την πρώτη ενημέρωση από τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο.

«Ο ανασχηματισμός δεν έχει μεταβάλει τίποτα. Ο πρωθυπουργός αποφασίζει τα κατάλληλα πρόσωπα», διεμήνυσε αρχικά ο κ. Τζανακόπουλος, προσθέτοντας ότι «το πότε, ποιος και με ποια στρατηγική θα ανοίξει και θα διαχειριστεί μέτωπα είναι προϊόν συλλογικής απόφασης».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε συνεχείς ερωτήσεις δημοσιογράφων για το ίδιο θέμα, εξήγησε ότι η αλλαγή του υπουργού Παιδείας, δεν έχει αλλάξει σε τίποτα την κυβερνητική πολιτική και τους στόχους που έχουν τεθεί, όπως είναι ο «εξορθολογισμός στη σχέση κράτους-εκκλησίας με ορίζοντα το διαχωρισμό». «Τίποτα δεν έχει αλλάξει σε σχέση με αυτή την πολιτική τοποθέτηση», υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ο ίδιος απέκλεισε κατηγορηματικά την ανάμειξη του αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου στην επιλογή του νέου υπουργού Παιδείας, δηλώνοντας ότι «στις αποφάσεις του πρωθυπουργού δεν υπάρχουν πιέσεις από θεσμικούς ή εξωθεσμικούς παράγοντες», αλλά αυτό που κρίνεται είναι «μόνο η αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου».

«Τα κριτήρια (σ.σ. επιλογής) αφορούν την αποτελεσματικότερη διαχείριση ρήξεων, μετώπων και αυτά δεν αλλάζουν ούτε κατά κεραία κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σχολιάζοντας βέβαια τις δηλώσεις του κ. Φίλη κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο, περί «βαθμολογίας του μαθητή», είπε: «Ο πρωθυπουργός δεν είναι δάσκαλος και κανένας υπουργός δεν είναι μαθητής».