Για το που θα διατεθούν τα 32 δισεκατομμύρια ευρώ του «Ταμείου Ανάκαμψης» που ανακοίνωσε η Κομισιόν, αλλά και για τα ελληνοτουρκικά μίλησε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης σε ραδιοφωνική εκπομπή.

«Τα 32 εκατ. ευρώ από το ταμείο ανάκαμψης της Κομισιόν θα διατεθούν για την ενίσχυση των κλάδων που επλήγησαν από τον κορωνοϊό, για την ενίσχυση των υποδομών στη δημόσια υγεία αλλά και την πράσινη ανάπτυξη» δήλωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο κ. Γεραπετρίτης προανήγγειλε διαρθρωτικούς μετασχηματισμούς του ελληνικού κράτους και της αγοράς λέγοντας ότι θα γίνει ένα δυναμικό ξεκίνημα της ελληνικής οικονομίας.

Ακόμη τόνισε ότι η Ευρώπη με την απόφαση της για το ταμείο ανάκαμψης «στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, έδειξε πυγμή και αλληλεγγύη που θα δώσει ανάσα στις ευρωπαϊκές οικονομίες».

Παράλληλα σημείωσε ότι για την Ελλάδα «έχουμε μια δυσανάλογη για τα επιδημιολογικά δεδομένα ενίσχυση», ενώ ανέφερε ότι η ελληνική πολιτεία «εξασφάλισε να έχει μια θέση ισότιμη, οριακά κυρίαρχη -όπως μέσα- στην ΕΕ».

Επιπρόσθετα ο υπουργός Επικρατείας, υπογράμμισε πως «οι πολίτες απαιτούν από το κράτος και την κυβέρνηση ένα υψηλό επίπεδο λογοδοσίας και ξεκαθάρισε ότι εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας θα υπάρξει απόλυτη διαφάνεια και σεβασμός στα χρήματα που θα εισρεύσουν».

Ο κ. Γεραπετρίτης δήλωσε πως «το 2021 θα υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη στη χώρα».

Αναφορικά με την προκλητικότητα της Τουρκίας, τόνισε πως «παρακολουθούμε τις εξελίξεις ενώ σημείωσε ότι μετά από 10ετίες η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη διπλωματική θέση από την Τουρκία».

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα θέλει ανοιχτούς δίαυλους με την Άγκυρα, και πως όλες οι διαφορές θα λυθούν στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, απάντησε πως «δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο λέγοντας πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό της έργο».