ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ζ.Ράπτη: «Θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για τα προνόμια των εμβολιασμένων»

Ζ.Ράπτη: «Θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για τα προνόμια των εμβολιασμένων»

Η υφυπουργός Υγείας υποστήριξε ότι θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα να εφαρμοστούν περιορισμοί σε ανεμβολίαστους και ελευθερίες σε εμβολιασμένους.

Η ίδια, αναφερόμενη στο θέμα των προνομίων για τους εμβολιασμένους, επεσήμανε ότι θα χρειαστεί η δρομολόγηση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, «υπό την προϋπόθεση ότι πρέπει να προστατευτεί η δημόσια υγεία».

Όπως είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η συζήτηση θα ανοίξει από τη στιγμή που όλοι οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια.

Εξήγησε ότι θα υπάρξει σχετική νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει «τη δυνατότητα να μπουν κάποιοι περιορισμοί σε αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί και κυρίως ελευθερίες σε αυτούς που έχουν εμβολιαστεί».

Σχετικά με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, χθες, ανοίγοντας «παράθυρο», μετά το καλοκαίρι, η εστίαση να είναι ανοιχτή μόνο για εμβολιασμένους, η κυρία Ράπτη διευκρίνισε ότι αυτό ενδεχομένως θα αφορά την εστίαση για εσωτερικούς χώρους.

Εντούτοις, τόνισε «ας μην προτρέξουμε στη διάταξη», συμπληρώνοντας ότι η πρόθεση είναι οι πολίτες να μπορούν με ασφάλεια να χρησιμοποιούν τους χώρους εστίασης, αλλά και οι επιχειρήσεις να λειτουργούν με ασφάλεια.

Η ίδια εκτίμησε ότι ένα τέτοιο μέτρο δεν αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις, σημειώνοντας ότι «πάντα θα υπάρχει η δυνατότητα να εμβολιαστείς».

Για το θέμα υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, το οποίο έχει θέσει επίσης ο πρωθυπουργός, η ίδια μεταξύ άλλων είπε ότι πέρα από τομείς όπως οι δομές φροντίδας ηλικιωμένων, αντίστοιχες σκέψεις υπάρχουν και για τις δομές ψυχικής υγείας.

Όπως είπε, πάντως, για όλα αυτά αναμένεται το πόρισμα της επιτροπής βιοηθικής.

Σε ερώτηση σχετικά με τα προνόμια και τους περιορισμούς για εμβολιασμένους και μη και το τι θα συμβεί με έγκυες, η ίδια παρατήρησε ότι και οι έγκυες μπορούν να εμβολιαστούν, ενώ όπως επεσήμανε, στο «τραπέζι» βρίσκονται και οι εμβολιασμοί παιδιών.

Υπογραμμίζοντας τη σημασία των εμβολιασμών έναντι του κορωνοϊού, η ίδια ανέφερε ότι στις ΜΕΘ το 98% των διασωληνωμένων είναι ανεμβολίαστοι, ήτοι από τους 392, οι πέντε έχουν εμβολιαστεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.