Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιστρέψει το απόγευμα την διερευνητική εντολή στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και θα πάμε για εκλογές στις 25 Ιουνίου (και όχι 2 Ιουλίου όπως αναμενόταν). 

Από τη στιγμή που η αντιπολίτευση μετά τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία πιθανότητα να δημιουργήσει κυβέρνηση την διακυβέρνηση της χώρας θα την αναλάβει μια υπηρεσιακή κυβέρνηση.

">

Στη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού φαίνεται πως έχει «κλειδώσει» ο καθηγητής και πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Σαρμάς ως ο αρχαιότερος (ως είθισται) πρόεδρος από τα τρία ανώτατα δικαστήρια της χώρας.

Ο Ιωάννης Σαρμάς θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας μέχρι τη διεξαγωγή των δεύτερων εκλογών. Σε συννενόηση με τα κόμματα θα ορίσει την υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Σε ό,τι αφορά τη θέση του υπηρεσιακού υπουργού Εξωτερικών το όνομα που ακούγεται είναι του πρέσβη Βασίλη Κασκαρέλη (ακούγεται και το όνομα του  πρέσβη ε.τ. Γιώργου Γεννηματά), ενώ στο Άμυνας του πρέσβη Παύλου Αποστολίδη. 

Αξίζει να σημειωθεί πως είχε συμμετάσχει και στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμένου το 2012 έχοντας αναλάβει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.