ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εκλογές στις 25 Ιουνίου: Ο Κ.Μητσοτάκης επιστρέφει το απόγευμα την διερευνητική εντολή στην ΠτΔ

«Δεν υπάρχει καμία προϋπόθεση για σχηματισμό κυβέρνησης»

Εκλογές στις 25 Ιουνίου: Ο Κ.Μητσοτάκης επιστρέφει το απόγευμα την διερευνητική εντολή στην ΠτΔ

Ο Κ.Μητσοτάκης επιστρέφει το απόγευμα την διερευνητική εντολή στην ΠτΔ και πάμε για εκλογές στις 25 Ιουνίου.

Κάλπες στις 25 Ιουνίου αντί για τις 2 Ιουλίου (κάτι που αναμένονταν) ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Προεδρικό Μέγαρο, λαμβάνοντας τη διερευνητική εντολή, όπως προτάσσει το Σύνταγμα για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

«Σας επιστρέφω το απόγευμα τη διερευνητική εντολή δεν υπάρχει καμία προϋπόθεση για σχηματισμό κυβέρνησης».

Είναι σαφές πως πλέον με τον αέρα του θριαμβευτή, ο Κ.Μητσοτάκης επιδιώκει να «τελειώσει» το ζήτημα των εκλογών όσο γίνεται συντομότερα, ειδικά τώρα που στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν χάσει την «γη κάτω από τα πόδια τους».

Άλλωστε αν διατηρήσει τα ίδια ποσοστά θα επιτύχει με ενισχυμένη αναλογική μία κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα ξεπερνάει τις 170 έδρες ακόμα κι αν μπουν άλλα κόμματα στην Βουλή.

Σημειώνεται πως με ποσοστό 40% η ΝΔ κερδίζει το ανώτατο μπόνους στις επόμενες εκλογές των 50 εδρών.

O K.Mητσοτάκης είπε μεταξύ άλλων στην Α.Σακελλαροπούλου:

«Θεωρώ ότι οι χθεσινές εκλογές ήταν ένα προωθητικό βήμα ωριμότητας για την Δημοκρατία. Συγκρατώ ως θετική εξέλιξη ότι αυξήθηκε η συμμετοχή, ότι παρά τους περιορισμούς ψήφισαν συμπολίτες που μένουν μόνιμα στο εξωτερικό και τα αποτελέσματα εκδόθηκαν σε χρόνο ρεκόρ.

Πιστεύω ότι το μήνυμα της κάλπης ήταν απολύτως σαφές, θεωρώ ότι δεν υπάρχει προϋπόθεση σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή. Να επισημάνω ότι αν ίσχυε η ενισχυμένη αναλογική η ΝΔ θα είχε πάνω από 170 έδρες.

Θεωρώ χρέος να συμβάλουμε να ξεπεράσουμε το εμπόδιο όσο πιο γρήγορα της απλής αναλογικής και γι’ αυτό προτίθεμαι να σας επιστρέψω τη διερευνητική εντολή σήμερα το απόγευμα και να προχωρήσουμε σε εκλογές εφόσον διαπιστωθεί η εκτίμησή μου ότι δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση, το συντομότερο δυνατόν ενδεχομένως και στις 25 Ιουνίου αν καταφέρουμε να συντμίσουμε τις συνταγματικές προθεσμίες.

Πιστεύω ότι Η χώρα χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση με προοπτική 4ετίας. Όσο πιο γρήγορα κλείσει αυτή η εκκρεμότητα τόσο καλύτερα θα είναι για την χώρα», είπε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας ότι, «ελπίζω σε αυτή τη δεύτερη προεκλογική περίοδο να συζητήσουμε περισσότερο για τα πραγματικά προβλήματα πώς θα αυξήσουμε τους μισθούς, πώς θα στηρίξουμε το κοινωνικό κράτος, να μιλήσουμε για προκλήσεις που απείχαν από τον διάλογο των προηγούμενων εκλογών όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η κλιματική αλλαγή, ζητήματα που αφορούν πρωτίστως τη νέα γενιά και προσβλέπω σε μια ουσιαστική και γόνιμη προεκλογική περίοδο έτσι ώστε ο λαός να αποφασίσει με τι είδους κυβέρνηση θέλει να πορευτεί την επόμενη 4ετια».

 «Οι συνθήκες και το κλίμα έδειξε ότι υπάρχει διάθεση και είμαι βέβαιη ότι όλοι θα συμβάλουν με την τήρηση των διαδικασιών να φτάσουμε στο καλύτερο αποτέλεσμα για τον τόπο», απάντησε από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.