Έκπληξη έχει προκαλέσει η ανάρτηση στο twitter του διευθυντή της εφημερίδας το Βήμα της Κυριακής Αντώνη Καρακούση, στην οποία μιλά για το πόσο ανήθικη είναι η μη διάθεση πατεντών για παραγωγή εμβολίων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας, πριν από λίγες εβδομάδες πρότεινε η Ελλάδα να αναλάβει πρωτοβουλία σε ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε οι χώρες-μέλη να εξασφαλίσουν τη διαχείριση της πατέντας των εμβολίων για παραγωγή τους στις εγχώριες φαρμακοβιομηχανίες.

«Όσο περνά ο καιρός και η πανδημία διεθνώς θεριεύει, αποκαλύπτεται πόσο ανήθικη και απολύτως κερδοσκοπική είναι η μη διάθεση πατεντών για παραγωγή εμβολίων. Ούτε καν την παροχή εξουσιοδότησης για παραγωγή ,έστω για ένα χρόνο, δεν προσφέρουν οι προνομιούχες φαρμακευτικές», γράφει ο Αντώνης Καρακούσης, ενώ σε άλλο tweet, σημειώνει ότι οι μεγάλες πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες εκτός από κερδοσκοπικές, αποδεικνύονται και αναξιόπιστες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Θα παρασύρουν στην αναξιοπιστία και τις κυβερνήσεις που τις ανέχονται», καταλήγει ο διευθυντής της εφημερίδας το Βήμα της Κυριακής.