Όπως αποκάλυψε το pronews.gr ο Χρήστος Στυλιανίδης θα είναι η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για το νέο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, μια επιλογή που έχει προκαλέσει την οργή στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, καθώς πρόκειται γι’ ακόμη ένα πρόσωπο εκτός ΝΔ αλλά και εκτός ελλαδικού χώρου!

Ένας άνθρωπος που δεν έχει καμία σχέση με τα ελληνικά πολιτικά πράγματα παρά μόνο με το σύστημα Σημίτη και τον Μαργαρίτη Σχοινά, προωθείται έναντι δεκάδων άξιων στελεχών της παράταξης, με προϋπηρεσία μάλιστα σε επιχειρησιακούς ρόλους.

Ένας Κύπριος πολιτικός, πάντως, «αντάξιος» του προφίλ της σημερινής κυβέρνησης: Υπέρ του σχεδίου Ανάν το 2004, αντίπαλος του Τάσσου Παπαδόπουλου, στενές σχέσεις με το ΕΛΙΑΜΕΠ, μέλος της «παρέας της Ύδρας» (θα δούμε σε μελλοντικό σημείωμα ποιοι την αποτελούν) και πάει λέγοντας.

Η στενή προσωπική σχέση που διατηρεί με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν και «εναλλακτικό πρωθυπουργό» της Ελλάδας, Μαργαρίτη Σχοινά ήταν καταλυτική για την επιλογή του.

Πραγματικά πιο ταιριαστή προσωπικότητα για την θέση αυτή δεν μπορούσε να βρεθεί. Και μέσα στα «κόλπα» της οικονομικής διαχείρισης των Βρυξελλών είναι. Η Πολιτική Προστασία, έχει πολύ «ψωμί» άλλωστε…

Τι; Γκρινιάζουν οι βουλευτές της ΝΔ; Δεν πειράζει, ξυδάκι. Την επόμενη φορά ας ψηφίσουν δεξιό κόμμα, αν θέλουν «πατρίδα, θρησκεία και οικογένεια»…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!