Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ σημείωσε ότι «είναι προφανές ότι οι κυβερνητικοί εταίροι δεν ομονοούν σε ένα μείζον εθνικό ζήτημα».

«Η ΝΔ για το θέμα των Σκοπίων τοποθετήθηκε έγκαιρα»

Η κυρία Σπυράκη υπογράμμισε ότι η ΝΔ έχει έγκαιρα τοποθετηθεί για το θέμα των Σκοπίων. «Εμείς ζητάμε από την κυβέρνηση- που βασίζεται στις Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ- να παρουσιάσει μια επίσημη, ενιαία θέση για την πΓΔΜ».

Αναφερόμενη στις θέσεις της ΝΔ για το θέμα υπενθύμισε τι πέτυχε η κυβέρνηση Καραμανλή στο Βουκουρέστι το 2008. «Πρώτον, είναι προϋπόθεση που αποδέχεται το ΝΑΤΟ η επίλυση του ζητήματος με αμοιβαία αποδεκτή ονομασία ώστε η πΓΔΜ να εισέλθει στο ΝΑΤΟ. Δεύτερον, η ελληνική Κυβέρνηση τότε τοποθετήθηκε ώστε ως αμοιβαία αποδεκτή λύση να μπορεί να γίνει δεκτή σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό, αλλά σίγουρα μία έναντι όλων, δηλαδή μία και για εσωτερική και εξωτερική χρήση(ergaomnes). Έκτοτε η θέση αυτή έγινε εθνική θέση», διευκρίνισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ποια είναι η θέση της Κυβέρνησης; Ο κ. Μητσοτάκης προκάλεσε στη Βουλή τόσο τον κ. Τσίπρα, όσο και τον κ.Καμμένο να τοποθετηθούν», κατέληξε η κυρία Σπυράκη.