Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος είχε προβλέψει πως τον Αύγουστο μπορεί να φτάσουμε μέχρι και τα 17.000 κρούσματα συνεχίζει τις προβλέψεις.

Ο Δ.Σαρηγιάννης συνεχίζει ακάθεκτος καθώς αυτή τη φορά προέβλεψε ότι μπορεί αν φτάσουμε μέχρι και 5.000 κρούσματα ημερησίως! Να θυμίσουμε πως πριν λίγες ημέρες ο διευθυντής ΜΕΘ του «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος και η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη είχαν κληθεί να σχολιάσουν τις προβλέψεις τους και είπαν πει: ««Δεν το είπαμε εμείς, αυτοί που το έλεγαν ανέλαβαν την ευθύνη».

Ο Δ.Σαρηγιάννης μιλώντας στον ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι δεδομένες τις συνθήκες που αναμένεται να διαμορφωθούν το προσεχές διάστημα -καθώς η πτώση της θερμοκρασίας μπορεί να λειτουργήσει επιβαρυντικά- «περιμένουμε έτσι και αλλιώς αύξηση κρουσμάτων».

Μάλιστα, ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε ότι η αύξηση των κρουσμάτων αναμένεται να φέρει και αύξηση στους θανάτους από κορωνοϊό.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τα επίπεδα που θα μπορούσαν να φθάσουν τα κρούσματα στο επόμενο διάστημα, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης σημείωσε ότι τον Νοέμβριο θα μπορούσαν να καταγράφονται 4.000 – 5.000 κρούσματα ημερησίως εάν δεν ληφθούν νέα μέτρα που θα συγκρατήσουν το κύμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ίδιος αναφέρθηκε, στο πλαίσιο αυτό, στη σημασία της ενίσχυσης των εμβολιασμών, αλλά και της αύξηση των τεστ για τον κορωνοϊό.