Τα κενά ασφαλείας στο gov.gr που… περιφέρουν με καμάρι η κυβέρνηση και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, εξέθεσε για άλλη μια φορά ο γνωστός δικηγόρος Γιώργος Μπουλούκος.

«Πλέον έχουμε φτάσει σε μια άλλη κατηγορία (εξαπάτησης), να εκδίδονται μέσω του e-gov.gr πλαστές εξουσιοδοτήσεις και με αυτές να επιτυγχάνεται η αλλαγή κάρτας sim. Ο δράστης είχε χακάρει το e-gov, κατά δική του ομολογία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουλούκος, αναφερόμενος σε μια περίπτωση ενός απατεώνα που έχει εξαπατήσει αρκετό κόσμο.

">

Και συνέχισε να εκθέτει τη λειτουργία της κρατικής πλατφόρμας: «Ο δράστης έβγαλε εξουσιοδοτήσεις, μέσω e-gov, χωρίς να είναι πλήρη τα στοιχεία των θυμάτων και με αυτές εξέδιδε κάρτες κινητής τηλεφωνίας (sim) και έτσι έπαιρνε τον έλεγχο του κινητού του όπου στέλνει η τράπεζα ειδοποιήσεις».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο δικηγόρος εκπροσωπεί ένα από τα θύματα της απάτης ανταλλαγής SIM (sim swapping) στην Ελλάδα: «Υπάρχουν τέσσερις δικογραφίες σε σχέση με τη δράση του συγκεκριμένου προσώπου και των συνεργών του, οι οποίες όμως δεν έχουν συσχετιστεί».