Δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο το πανό που σήκωσε η ΟΛΜΕ έξω από τη Βουλή. Το ορθογραφικό λάθος, από εκπαιδευτικούς έβαλε «φωτιά» στο Twitter.

Η διδασκαλία της προστακτικής φαίνεται ότι δεν ήταν στα… SOS αρκετών καθηγητών, τουλάχιστον αυτών που συνέταξαν το πανό κατά το εκπαιδευτικό συλλαλητήριο το πρωί της Τετάρτης.

Αρκετοί ήταν αυτοί που πρόσεξαν το πανό που αναρτήθηκε έξω από το Κοινοβούλιο και έδινε με εμφατικό τόνο συγκεκριμένη… προσταγή στην υπουργό Παιδείας. «Απέσυρε τώρα» το νομοσχέδιο έγραφε το πανό, με τον συντάκτη να αγνοεί προφανώς ότι το πανό θα έπρεπε ορθώς να γράφει «απόσυρε» ως προστακτική ενεστώτα, κι ενώ η μόνη έγκλιση που παίρνει εσωτερική αύξηση στα σύνθετα ρήματα είναι η οριστική παρελθοντικών χρόνων.

Το ορθογραφικό λάθος δεν πέρασε απαρατήρητο από τους χρήστες του twitter, με ορισμένους μάλιστα να θεωρούν ότι κάτι τέτοιες κραυγαλέοι «βαρβαρισμοί» είναι η αιτία που αρκετοί εκπαιδευτικοί αρνούνται επιμόνως τις κάμερες μέσα στην αίθουσα, ακόμη και σε περιόδους υγειονομικής κρίσης, όπως αυτή του κορωνοϊού.

https://twitter.com/L5TUTPHQTCNCtKB/status/1260598470077022209

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!