Η ευφορία των προηγούμενων ημερών στη Νέα Δημοκρατία, για τον εκλογικό της θρίαμβο την περασμένη Κυριακή, έλαβε τέλος και επίσημα σήμερα μετά την δήλωση του Μάκη Βορίδη για την διεξαγωγή ακόμα και τρίτων εκλογών σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία δεν πετύχει την αυτοδυναμία στις εκλογές της 25 Ιουνίου.

">

Η δήλωση Βορίδη είναι η πρώτη επίσημη παραδοχή της Πειραιώς ότι μέσα στο κόμμα έχουν μεγάλη ανησυχία που φτάνει και στα όρια του φόβου πως δεν θα μπορέσουν να πετύχουν την αυτοδυναμία για πολλούς και διάφορους λόγους, τους οποίους έχει εξηγήσει το pronews.gr εκτενώς.

Σε αυτούς τους λόγους έρχεται να προστεθεί και το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πολύ πιο προσεκτικός στις δηλώσεις των στελεχών του καθώς έχει εκτιμηθεί πως ο Γιώργος Κατρούγκαλος και η Θεανώ Φωτίου κόστισαν στον ΣΥΡΙΖΑ επτά έως οκτώ ποσοστιαίες μονάδες τις τρεις τελευταίες ημέρες πριν τις εκλογές.

Το παραπάνω ειπώθηκε στο Εκτελεστικό Γραφείο υπό τον Αλέξη Τσίπρα το βράδυ της Παρασκευής.

Όπως τονίστηκε, μάλιστα, οι ψήφοι που έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ πήγαν απευθείας στη Νέα Δημοκρατία, γεγονός που συνέβαλε στην πρωτοφανή διαφορά που έβγαλε η κάλπη!

Από τις δηλώσεις αυτές προέκυψε και ένα ακόμα συμπέρασμα. Οι Έλληνες είναι πλέον πολύ ευαίσθητοι όταν ακούνε λέξεις όπως υπερφορολόγηση εισοδημάτων. Παλαιότερα που διέθεταν μεγαλύτερες τσέπες δεν τους ενοχλούσε τόσο, τώρα όμως τους ενοχλεί πάρα πολύ.

Αυτό σημαίνει, ότι στον ΣυΡιζΑ θα φροντίσουν να μην ξανά εμφανιστεί ποτέ και ειδικά τελευταία στιγμή, κάποιος νέος «Γιώργος Κατρούγκαλος» η κάποια νέα «Θεανώ Φωτίου».