Κρίσιμη ημέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία η σημερινή, καθώς συνέρχεται στις πέντε σήμερα το απόγευμα και με διευρυμένη σύνθεση το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος, προκειμένου να αποφανθεί για το κομματικό μέλλον του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας και Βουλευτή Χανίων, Παύλου Πολάκη.

Η απόφαση μπορεί να έχει σημαντικές πολιτικές συνέπειες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς ο πρώην υπουργός Π.Πολάκης είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και το κυριότερο τους εκφράζει πολιτικά.

Στη διευρυμένη αυτή σύνθεση αναμένεται να μετάσχουν εκτός από τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου και τα στελέχη του Πολιτικού Σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, προκειμένου να συζητήσουν το τι μέλλει γενέσθαι στο εξής με τον Βουλευτή Χανίων.

Αν ο Παύλος Πολάκης διαγραφεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και ιδρύσει δικό του κόμμα, θα το ψηφίζατε;

  • Ναι (41%, 6.209 Votes)
  • Όχι (45%, 6.789 Votes)
  • Ίσως (10%, 1.459 Votes)
  • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ (4%, 651 Votes)

Σύνολο ψήφων: 15.108

Loading ...

">

Συγκεκριμένα, τα μέλη του κομματικού οργάνου καλούνται να τοποθετηθούν (εγκρίνοντας ή μη) ως προς την εισήγηση που θα καταθέσει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας και το σκεπτικό που θα τη συνοδεύει, προκειμένου να παραπεμφθεί ο Παύλος Πολάκης στην Επιτροπή Δεοντολογίας, κατά τα προβλεπόμενα από το Καταστατικό του κόμματος.

Σημειωτέον ότι η καθαίρεση του κ. Πολάκη του από Τομεάρχης Διαφάνειας και η αντικατάστασή του από τον Γιάννη Ραγκούση αφορούν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τη λειτουργία της, χωρίς δηλαδή να απαιτείται να «τρέξουν» ανάλογες εσωκομματικές διαδικασίες για τις αλλαγές, γεγονός που επιτάχυνε τις εξελίξεις.

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται πως ο Παύλος Πολάκης παραπέμπεται για «τη στάση της συστηματικής παραβίασης από πλευράς του των κανόνων συλλογικότητας και δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος».