ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και MεΡΑ25 ενοχλούνται (τώρα…) από την εισαγγελική έρευνα κατά Π.Πολάκη – Τι δηλώνουν

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών (...)  οφείλει να μην γίνεται μέρος του πολιτικού παιχνιδιού».

ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και MεΡΑ25 ενοχλούνται (τώρα…)  από την εισαγγελική έρευνα κατά Π.Πολάκη – Τι δηλώνουν

Πολύ γρήγορα «ήρθαν στα λόγια Πολάκη» ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25 και με δηλώσεις τους απορρίπτουν κατηγορηματικά την εισαγγελική  προκαταρτική έρευνα που διατάχθηκε για την, καθαρά πολιτικού περιεχομένου, όπως υποστηρίζουν, δήλωση Πολάκη κατά δικαστών και «κυβερνητικών» δημοσιογράφων.

Συγκεκριμένα χθες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος με αυτεπάγγελτη παρέμβαση του παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις μεταξύ των οποίων αυτές της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών. 

Αν ο Παύλος Πολάκης διαγραφεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και ιδρύσει δικό του κόμμα, θα το ψηφίζατε;

  • Ναι (41%, 6.209 Votes)
  • Όχι (45%, 6.789 Votes)
  • Ίσως (10%, 1.459 Votes)
  • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ (4%, 651 Votes)

Σύνολο ψήφων: 15.108

Loading ... Loading ...

Η ενέργεια Ελευθεριάνου είναι όντως πρωτοφανής για εν ενεργεία πολιτικό στέλεχος και μάλιστα του «δημοκρατικού τόξου» και ειδικότερα της Αριστεράς, σε μια καθαρά πολιτική δήλωση, αναφέρουν σε δηλώσεις τους ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και MεΡΑ25.

Χαρακτηριστικά σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι «η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών (…)  οφείλει να μην γίνεται μέρος του πολιτικού παιχνιδιού».

Σε κοινή δήλωση για την έρευνα σε βάρος του Παύλου Πολάκη ο Τομεάρχης Διαφάνειας Γιάννης Ραγκούσης και ο Τομεάρχης Δικαιοσύνηςς της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, αναφέρουν ότι:

«Οι πολιτικές δηλώσεις του Παύλου Πολάκη όπως διατυπώθηκαν στη χθεσινή του ανάρτηση είναι απολύτως αντίθετες με τις ομόφωνα εγκεκριμένες προγραμματικές μας εξαγγελίες για τη λειτουργία του κράτους, της δικαιοσύνης και των θεσμών.

Διατυπώθηκαν δε, ουσιαστικά ως απάντηση στη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Α. Τσίπρα στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”, κατά τρόπο πρωτοφανή και εντελώς αδικαιολόγητο.

Ωστόσο, η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών που ζητά να διερευνηθούν τα αδικήματα της διέγερσης πολιτών σε διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών, οφείλει να μην γίνεται μέρος του πολιτικού παιχνιδιού.

Πολιτικές απόψεις, όσο και αν κανείς διαφωνεί μαζί τους, δεν μπορεί να αποτελούν αντικείμενο εισαγγελικής παρέμβασης και μάλιστα επιλεκτικής.

Αφού ελάχιστα καιρό πριν, οι δημόσιες κι επανειλημμένες δηλώσεις του Υπουργού Α. Γεωργιάδη ότι «η Τουλουπάκη πρέπει να πάει φυλακή» ή του επίσης Υπουργού Μ. Βορίδη «θα πρέπει να κάνουμε παρέμβαση στο Κράτος για να μην ξανάρθει η Αριστερά σε καμμιά της μορφή στην εξουσία», δεν προκάλεσαν την παραμικρή εισαγγελική αντίδραση.

Επίσης, οι πολύ πρόσφατα διαπιστωμένες παράνομες παρακολουθήσεις σε βάρος της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων θεωρήθηκαν κι αυτές άνευ νομικής σημασίας.

Είναι προφανές ότι το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για «Δικαιοσύνη Παντού» αποκτά οδυνηρή επικαιρότητα και αποτελεί, πλέον, επιτακτική κοινωνική αναγκαιότητα».

Το ΚΚΕ με επίσημη ανακοίνωσή του καταγγέλλει την Εισαγγελία Αθηνών ως «απαράδεκτη ενέργεια που ανοίγει πολύ επικίνδυνους δρόμους»:

«Σε κάθε περίπτωση -και με δεδομένες τις πολιτικές διάφορες του ΚΚΕ με τον συγκεκριμένο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τον ΣΥΡΙΖΑ συνολικά- η εισαγγελική εντολή για προκαταρκτική εξέταση με αφορμή μια ανάρτηση πολιτικού περιεχομένου, ανεξάρτητα από τη συμφωνία ή διαφωνία με αυτήν, είναι ενέργεια απαράδεκτη που ανοίγει πολύ επικίνδυνους δρόμους» αναφέρει η δήλωση.

Αλλά και η δήλωση του ΜεΡΑ25 «Όσον αφορά την εισαγγελική παρέμβαση για την ανάρτηση του κ. Πολάκη, αποτελεί αδιανόητη, απαράδεκτη και επικίνδυνη, για την ίδια την δημοκρατία πρακτική, την οποία και καταδικάζουμε.

Είναι άλλωστε οι ίδιοι Εισαγγελείς και Δικαστές που δεν έχουν διατάξει την παραμικρή προκαταρτική εξέταση για σωρεία παρακολουθήσεων υψηλόβαθμων στελεχών των ενόπλων δυνάμεων, της Κυβέρνησης και της Αντιπολίτευσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα πια!».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.