Αυτά που συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες δείχνουν πως τα στελέχη του μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα, όχι μόνο δεν έχουν κατανοήσει τι συμβαίνει αλλά αρνούνται να καταλάβουν κιόλας.

">

Ο μόνος που κατάλαβε ακριβώς τι έχει γίνει και το δήλωσε ευθέως, ίσως γιατί είναι και ένας νέος άνθρωπος με μεγαλύτερη επαφή με την κοινωνία, είναι ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο οποίος είπε χθες σε ανύποπτο χρόνο: «Το κόμμα μας θα εξαϋλωθεί, αν προσποιηθούμε πως δεν συνέβη τίποτα και συνεχίσουμε με τις συνταγές του παρελθόντος. Το γήπεδο είναι πλέον διαφορετικό».

Πόσο πολύ το έχουν καταλάβει αυτό στον ΣΥΡΙΖΑ; Τόσο, ώστε να θέλουν να γίνει άρον-άρον διαρκές συνέδριο στα τέλη Αυγούστου και εκλογή ηγεσίας αρχές Σεπτεμβρίου χωρίς να έχουν κατανοήσει τους λόγους της συντριβής τους και άρα, της μη ταύτισής τους πλέον ούτε καν με το αριστερό μέρος της κοινωνίας, πόσο μάλλον με ολόκληρη την κοινωνία.

Ήδη με τον Αλέξη Τσίπρα στο «τιμόνι», στον οποίο οφείλουν στον ΣΥΡΙΖΑ την ανάδειξη τους σε κυβερνώσα παράταξη την περίοδο 2015 – 2019 λόγω των σαφέστατο επικοινωνιακών και κοινωνικών χαρισμάτων που διαθέτει, δεν ήταν αρκετό για να αποφύγουν την διπλή άνευ προηγουμένου συντριβή από τη Νέα Δημοκρατία, που σημαίνει ότι έπρεπε πάρα πολλά να αλλάξουν στο κόμμα πολύ πριν τις διπλές εκλογές.