ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

«Χάνει – Φεύγει»; – Τι θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας αν ηττηθεί πάλι στις εκλογές

Όλα θα εξαρτηθούν ακόμη και σε περίπτωση ήττας από το ποσοστό που θα λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Χάνει – Φεύγει»; – Τι θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας αν ηττηθεί πάλι στις εκλογές

Το 2019 η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ υπό το βάρος του σκοπιανού και της συμφωνίας των Πρεσπώνν  ήταν μεγάλη ή αντίστοιχα ήταν μεγάλη η νίκη της ΝΔ η οποία ξεπέρασε το 39%, το μεγαλύτερο ποσοστό της μετά το 2007.

Όμως ο Αλέξης Τσίπρας προσωπικά διασώθηκε λόγω του ανέλπιστα υψηλού ποσοστού, σχεδόν 31,5%, που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν το μεγαλύτερο ποσοστό που έλαβε ηττημένο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά το 2009.

Το ποσοστό αυτό επέστρεψε στον Τσίπρα να επιβιώσει στην εσωκομματική «ζούγκλα» του ΣΥΡΙΖΑ που σε διαφορετική περίπτωση, αν και του αναγνωρίζεται ότι πήγε το κόμμα από το 3% στο 36%, εκ τούτης δεν θα του συγχωρούσαν ένα ποσοστό περί του 20%.

Το ερώτημα είναι τώρα, σε αυτές τις εκλογές τι μέλλει γενέσθαι αν ηττηθεί ο Αλέξης Τσίπρας με χαμηλό ποσοστό, δηλαδή πάρει κάτω από το 31,5% και η διαφορά με τη ΝΔ είναι πάνω από 4 μονάδες ή ακόμα πιο πολύ, στην περιοχή του 20%. Υπάρχουν εσωκομματικές δυνάμεις να τον αμφισβητήσουν; 

Στα αριστερά κόμματα οι δυνάμεις αμφισβήτησες εμφανίζονται εκεί που δεν το περιμένει κανείς και σίγουρα υπάρχουν αυτοί, από Τσακαλώτο μέχρι Σακελλαρίδη και Σκουρλέτη, που θα εμφανιστούν απέναντι στον Α.Τσίπρα.

Σίγουρα ακόμη και μια πιθανή αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ να ηγηθεί σε μια πιθανή «προοδευτική συγκυβέρνηση», όπως την έχουν ονομάσει, μπορεί να ταράξει τα νερά στην Κουμουνδούρου και να τεθεί θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Μια υποχώρηση του κόμματος στο 20% π.χ., δεν μπορεί να αφήσει αλώβητο τον Α.Τσίπρα.

Άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέταξε και χθες το «γάντι» προς τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας εν πολλοίς ότι όποιος χάσει τις εκλογές πρέπει να φύγει από την ηγεσία του κόμματός του.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε με τον δήμαρχο Τρικκαίων στο Μουσείο Τσιτσάνη, ο κ. Μητσοτάκης σχολιάζοντας τα όσα είπε ο δήμαρχος Παπαστεργίου παρουσιάζοντας μια εφαρμογή που δείχνει ποια γήπεδα μπάσκετ ή ποδοσφαίρου είναι διαθέσιμα ώστε να τα κλείνουν τα παιδιά και να μην περιμένουν, είπε: «Εμείς όταν παίζαμε μπάσκετ στην Αμερική είχαμε έναν κανόνα. Κερδίζεις μένεις, χάνεις φεύγεις. Κερδίζεις παίζεις. Μπαίνει ο επόμενος».

Πρόκειται για μια δήλωση που έρχεται επίσης λίγες ημέρες μετά τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, περί αποχώρησης του Κ.Μητσοτάκη από την ηγεσία της ΝΔ. 

Συγκεκριμένα τότε ο Α.Τσίπρας είχε χαρακτηρίσει ως δείγμα υγείας την πολυφωνία στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας την πρόβλεψη – με κύριο αποδέκτη το εσωτερικό του κόμματός του – ότι δεν πρόκειται να υπάρξει πραγματική αμφισβήτηση της ηγεσίας του σε περίπτωση ήττας του στις εκλογές.

Διευκρινίζοντας επί της αρχής πως ο ΣΥΡΙΖΑ  είναι από «άλλη πάστα» – ενώ σχολιάζοντας τα υπόλοιπα κόμματα είπε «βλέπουμε μια σιωπή επίπλαστη και από κάτω γίνεται χαμός. Αν δηλαδή σε αυτές τις εκλογές χάσει ο κ. Μητσοτάκης, είναι βέβαιο ότι την επόμενη ημέρα δεν θα μπορέσει να σταθεί» είπε για την Νέα Δημοκρατία προεξοφλώντας ως «δυσοίωνο» το πολιτικό μέλλον του πρωθυπουργού σε περίπτωση που ηττηθεί.

Για τις δικές του προοπτικές, ωστόσο, περιορίστηκε να πει: «Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι αλλιώς: κερδίσει, χάσει ο Τσίπρας, θα υπάρχει μια εκτίμηση απέναντί του, αλλά και η δυνατότητα και νομίζω ότι είναι υγιές, όποιος διαφωνεί μαζί μου να το λέει δημόσια και ανοιχτά» ανέφερε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  για την επόμενη ημέρα των εκλογών στο κόμμα του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στον ΣΥΡΙΖΑ όμως είναι τόσο αλλιώς όσο πιστεύει ο Α.Τσίπρας ή αυτή τη φορά δεν θα του συγχωρέσουν μια ακόμα ήττα; 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.