Σαν πυρηνική «βόμβα» έσκασε στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, κυρίως όμως για όσους δεν ήξεραν ή δεν πίστευαν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα δήλωνε παραίτηση μετά την έκτη κατά σειρά ήττα του σε ευρωεκλογές, εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές. 

">

Το pronews.gr ήταν το μόνο ΜΜΕ που είχε προβλέψει ως εξέλιξη την παραίτηση του Α.Τσίπρα από τις 12 Ιουνίου παρουσιάζοντας ως εκλογικό δάπεδο το 20%, σε μια τέτοια εξέλιξη.

Η παραίτηση Α.Τσίπρα αποκτά άλλο χρώμα αν ιδωθεί από μια άλλη οπτική. Ποια; Αυτή που έδωσε χθες (28/6) αργά το βράδυ, προφανώς όχι συμπωματικά, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος των κυβερνήσεων Καραμανλή, αλλά και υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου, Ευάγγελος Αντώναρος.

Ο οποίος τι έλεγε ουσιαστικά; Ότι ο Α.Τσίπρας πρέπει να ιδρύσει νέο πολιτικό κόμμα και να αφήσει πίσω του και μακριά τον φθαρμένο ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε ποιος ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τον Α.Τσίπρα και για κάποια χρόνια και πριν τα μνημόνια; Ένα ακροαριστερό στα βουλευτικά έδρανα κόμμα του 3%.