Ωραίος, ψηλός, νέος και με προοδευτικές ιδέες: Αυτά γράφαμε στο pronews.gr για τον Στέφανο Κασσελάκη λίγες ώρες αφότου ανακοίνωνε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ένας -μέχρι τότε- άγνωστος για τους περισσότερους Έλληνες κατάφερε να κερδίσει τον πρώτο γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ και όλα δείχνουν ότι θα είναι ο νέος πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αντικαθιστώντας τον Αλέξη Τσίπρα. 

Η πρώτη του «νίκη», όπως σημειώσαμε στο pronews.gr, ήταν απέναντι στις στοιχηματικές εταιρείες, τις οποίες «έριξε στον κουβά», καθώς δεν πίστευαν ότι ήταν το φαβορί για τη νίκη. Η δεύτερη νίκη του θέλει να είναι απέναντι στην Έφη Αχτσιόγλου, η οποία εκπροσωπεί την «Ομπρέλα» και κυρίως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν το κόμμα να κινηθεί… προς τα Αριστερά.

Λίγες ώρες μετά την παραίτηση του Α.Τσίπρα γράφαμε για την πιθανότητα ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει ένα δικό του κόμμα, το οποίο να κινείται πιο πολύ προς το κέντρο και αποτελείται από άτομα απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους. Αυτό ίσως να μην χρειαστεί να γίνει, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ικανός να κάνει το ίδιο στον ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας μάλιστα ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με τον Α.Τσίπρα: Είναι άφθαρτος πολιτικά! 

">

Πρόκειται για ένα πρόσωπο που έχει ηγετικά στοιχεία, όπως ο Α.Τσίπρας, δείχνει ότι γνωρίζει το «παιχνίδι» της δημοσιότητας, ενώ την ίδια ώρα δεν έχει την πλάτη του μια σειρά από πολιτικές αποτυχίες.

Ναι, έχει αρκετές πιθανότητες να είναι αυτός που θα φέρει τη νέα πνοή στον ΣΥΡΙΖΑ και είναι κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά στη Νέα Δημοκρατία (αλλά και στο ΠΑΣΟΚ) και γι’ αυτό διαρρέονται συνεχώς διάφορες φήμες για το παρελθόν του.

Όσον αφορά αν έχει τη στήριξη του Α.Τσίπρα; Ανοιχτά όχι, όμως είναι ξεκάθαρο ότι σιωπηρά την έχει. Είχαμε αναφερθεί στην παρουσία του πρώην υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε και τις τοποθετήσεις πολλών μελών της «Ομπρέλας» κατά του τέως αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ.