ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πώς ο Σ.Κασσελάκης «έριξε στον κουβά» τα γραφεία στοιχημάτων και κέρδισε την κούρσα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ρόλος του Ευάγγελου Αποστολάκη

Πώς ο Σ.Κασσελάκης «έριξε στον κουβά» τα γραφεία στοιχημάτων και κέρδισε την κούρσα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Στέφανος Κασσελάκης «έριξε στον κουβά» όλα τα γραφεία στοιχημάτων και τις δημοσκοπήσεις, που «έβλεπαν» νίκη της Έφης Αχτσιόγλου στις εκλογές για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο Σ.Κασσελάκης ήταν ο μεγάλος νικητής των χθεσινών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς συγκέντρωσε το 45,04% των ψήφων και θεωρείται το μεγάλο φαβορί για την προεδρία του κόμματος.

Κάτι που δεν ίσχυε μέχρι χθες, αφού τα γραφεία στοιχημάτων πίστευαν ότι η νέα πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η Ε.Αχτσιόγλου, η οποία συγκέντρωσε 36,21% και θα πρέπει πλέον να κάνει την ανατροπή.

Αυτή τη στιγμή τα γραφεία στοιχημάτων δίνουν ως μεγάλο φαβορί τον Σ.Κασσελάκη με 1,65 και την Ε.Αχτσιόγλου με 2,15. Ναι, αυτό δείχνει ότι σε καμία περίπτωση η υπόθεση έχει «τελειώσει», ωστόσο πρώτος στην κούρσα είναι ο Σ.Κασσελάκης.

Να θυμίσουμε ότι οι στοιχηματικές έδιναν στην Έφη Αχτσιόγλου περίπου 1,45 πριν λίγες ημέρες, ένα ποσοστό που ανέβηκε στο 1,65 λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, όταν και έπεσε στο 2,40 το ποσοστό του Κασσελάκη.

Πώς όμως οι στοιχηματικές «έπεσαν» έξω; 

Μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα -όπως είχαμε τονίσει και στο pronews.gr- η μοναδική υποψήφια που έδειχνε να έχει σοβαρές πιθανότητες να αντικαταστήσει τον τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η Έφη Αχτσιόλγου, οι προεδρικοί έδειχναν αιφνιδιασμένοι (σσ. τα άτομα που είναι κοντά στον Α.Τσίπρα) και κάπως έτσι τα στελέχη που ανήκουν στην λεγόμενη «Ομπρέλα» και είναι παλιά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν το «πάνω χέρι».

Από την πλευρά τους οι προεδρικοί είχαν ξεχωρίσει τον Δ.Τεμπονέρα, αλλά ο ίδιος δεν δεχόταν να είναι υποψήφιος με αυτή τη διαδικασία και χωρίς να έχει προηγηθεί συζήτηση για το τι κόμμα θέλουν.

Και κάπου εκεί βρέθηκε ο Σ.Κασσελάκης, ο οποίος δεν προέρχεται από τον κομματικό «σωλήνα» του ΣΥΡΙΖΑ, έχει πιο φιλελεύθερες απόψεις από την Αριστερά και έδειχνε ως «κατάλληλος» υποψήφιος για να δώσει έναν «νέο αέρα» στο κόμμα, το οποίο κινδύνευε ακόμη και με διάλυση.

Το πιο πιθανό είναι ότι ο Σ.Κασσελάκης θα είναι και ο επόμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αν και η Ε.Αχτσιόγλου έχει στη στήριξη του Ε.Τσακαλώτου (επίσης μέλος της «Ομπρέλας»), ο ίδιος έχει τη στήριξη του Νίκου Παππά, ο οποίος συγκέντρωσε 8,64% στις εκλογές.

Οι στοιχηματικές εταιρείες όμως δεν κατάλαβαν κάτι πολύ σημαντικό: Ναι, ο Σ.Κασσελάκης είχε τη στήριξη του Π.Πολάκη και άλλων στελεχών που ήταν κοντά στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά κυρίως του ίδιου του τέως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ (έστω σιωπηλά) και του Ευάγγελου Αποστολάκη.

Λίγη κατάλαβαν τι σημαίνει η παρουσία του τ. υπουτού Εθνικής Άμυνας, Ε.Αποστολάκη δίπλα στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έγινε με τον πλέον εμφατικό τρόπο -με ένα βίντεο στην Μακρόνησο!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η παρουσία του Ε.Αποστολάκη σήμαινε ότι ο Σ.Κασσελάκης είχε υποστήριξη πολύ και πέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ, εντός και εκτός Ελλάδος. Οι νοούντες νοήτωσαν…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.