Στις 26 Οκτωβρίου σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax news , η διαστημική υπηρεσία σχεδιάζει τα επόμενα τρία χρόνια να εκτοξεύσει 13 δορυφόρους .

Ο αριθμός αυτός των δορυφόρων  σύμφωνα με πληροφορίες αξιωματούχου της διαστημικής υπηρεσίας  κρίνεται ως  απόλυτα απαιτούμενος για να μπορέσει να λειτουργήσει  εύρυθμα  το ρωσικό σύστημα παγκόσμιου εντοπισμού  Glonass-M αντίστοιχο του αμερικανικού GPS.

Η Ρωσία ως το 2016 θα εκτοξεύσει 13 δορυφόρους GLONASS-Μ, οι οποίοι στη συνέχεια θα αντικατασταθούν σταδιακά από πιο εκσυγχρονισμένες συσκευές GLONASS-Κ, ανακοίνωσε ο Νικολάι Τεστογιέντοφ, γενικός σχεδιαστής της εταιρίας «Πληροφοριακά Δορυφορικά Συστήματα» με την επωνυμία του ακαδημαϊκού Ρεσετνιόφ.

«Οι συσκευές GLONASS-Κ, μεταξύ άλλων,  θα έχουν καλύτερα τακτικά τεχνικά χαρακτηριστικά, θα είναι πολυλειτουργικές και επίσης  θα έχουν επιπρόσθετες λειτουργίες, όπως π.χ. θα είναι εφοδιασμένες με σύστημα διαστημικής έρευνας και διάσωσης», – τόνισε ο Τεστογιέντοφ.

To ρωσικό παγκόσμιο σύστημα εντοπισμού κρίνεται ως άκρως απαραίτητο στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις και στις άλλες υπηρεσίας ασφαλείας της ρωσικής ομοσπονδίας για αυτό και επιταχύνεται η υλοποίηση του προγράμματος εκτόξευσης των δορυφόρων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων  defencenet.gr