Η Arianespace, ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή 29 Νοεμβρίου την πραγματοποίηση εκτόξευσης διαστημικού πυραύλου μεταφοράς Soyuz, ο οποίος θα θέσει σε τροχιά τον δορυφόρο επιτήρησης Falcon Eye-2 των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

«Στις 29 Νοεμβρίου, η Arianespace θα πραγματοποιήσει από το Διαστημικό Κέντρο της Γουιάνας (CSG) στη Γαλλική Γουιάνα, την όγδοη εκτόξευση του έτους. Αυτή η αποστολή θα είναι η τρίτη που πραγματοποιείται φέτος με το όχημα Soyuz, με τα δύο προηγούμενα να έχουν εκτοξευθεί από τη Ρωσία» αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε το Σάββατο.

Σύμφωνα με την Arianespace, η εκτόξευση έχει προγραμματιστεί για τις 22:33 μ.μ. τοπική ώρα την Κυριακή (01:33 GMT τη Δευτέρα).

Η εκτόξευση του ρωσικού πυραύλου Soyuz με τον αραβικό οπτικό-ηλεκτρονικό δορυφόρο παρακολούθησης Falcon Eye-2 από το Διαστημικό Κέντρο Κούρου, είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 6 Μαρτίου, αλλά αναβλήθηκε λόγω δυσλειτουργίας στο ανώτερο στάδιο του Fregat-M. Αργότερα, το Διαστημικό Κέντρο Κούρου στη Γαλλική Γουιάνα έκλεισε προσωρινά εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού και η εκτόξευση αναβλήθηκε ξανά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Falcon Eye-2 είναι ο δεύτερος δορυφόρος αναγνώρισης που κατασκευάστηκε από την Thales Alenia Space για τις Ένοπλες Δυνάμεις των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.