Τα σωματικά αλλά και τα ψυχολογικά οφέλη που σου χαρίζει ένας οργασμός είναι πλέον αναμφίβολα, μετά από πολλές διαφορετικές έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια.

Εσύ όμως ξέρεις σε ποια κατηγορία ανήκεις;

Κολπικός οργασμός

Στον «κολπικό οργασµό», οι γυναίκες πιστεύουν ότι μπορούν να έχουν οργασμό μέσω της κολπικής διείσδυσης χωρίς κανέναν ερεθισμό της κλειτορίδας. Όμως, ο κόλπος έχει λιγότερες νευρικές απολήξεις και δε δίνει τόση ευχαρίστηση όση ο κλειτοριδικός.

Ωστόσο, αντί να σκέφτεσαι τον κόλπο και την κλειτορίδα σαν δύο διαφορετικά όργανα, σκέψου τα σαν ένα δίκτυο από νεύρα και μυς.

Ο πλήρης διαχωρισμός ανάμεσα στον κόλπο και στην κλειτορίδα είναι κυρίως τεχνητός και συνήθως βασίζεται σε μια παρανόηση του τι, πού και πόσο μεγάλη είναι η κλειτορίδα.

Κλειτοριδικός οργασμός

Το οργανικό σύστημα της στην πραγματικότητα περιβάλλει τον κόλπο, την ουρήθρα και τον πρωκτό. Μη σκέφτεσαι, λοιπόν, τον οργασμό ως «κολπικό» ή «κλειτοριδικό», μεγαλύτερη σημασία έχει να τον σκέφτεσαι με την αίσθηση που τον συνοδεύει.

Εσύ ή ο σύντροφός σου μπορείτε να διεγείρετε την κλειτορίδα σου με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους – τρίβοντας, ρουφώντας, με την πίεση του σώματος ή χρησιμοποιώντας δονητή, ακόμη και κατά τη διάρκεια του σεξ.

Πέρα από την κλειτοριδική διέγερση, είναι σημαντικό να θυμάσαι άλλο ένα βασικό όργανο που εμπλέκεται με τον οργασµό: τον εγκέφαλο!

Η διανοητική (εγκεφαλική) διέγερση, όπου η φαντασία ερεθίζει τον εγκέφαλο, μπορεί να σε βοηθήσει να έρθεις σε οργασμό.

Όταν συγκεντρώνεσαι στις αισθήσεις σου (αντί να ανησυχείς για το πώς τα πηγαίνεις), βοηθάς τον εγκέφαλό σου να επεξεργαστεί την ευχαρίστησή σου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!