Σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη στον Δήμο Μαντουδίου στην Εύβοια σχετικά με την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων που πλήττουν την περιοχή μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τη Βόρεια Εύβοια προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην περιοχή η οποία «σαρώθηκε» τον Αύγουστο από τεράστιες πυρκαγιές. Συγκεκριμένα, σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν στον πυρόπληκτο Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας. Οι κάτοικοι του Αχλαδίου αλλά και της Αγίας Άννας, βρέθηκαν σε πολύ δύσκολη θέση όταν υπερχείλισαν ποταμοί και ρέματα πλημμυρίζοντας μεγάλες εκτάσεις.

Τα χωριά που αντιμετώπισαν τα μεγαλύτερα προβλήματα ήταν, σύμφωνα και με τον περιφερειάρχη, Φάνη Σπανό, η Κοτσικιά, τα Βασιλικά και το Ψαροπούλι, ενώ πολύ σημαντικές ζημιές υπέστησαν οι παραλίες της Αγίας Άννας, του Αχλαδίου και της Κοτσικίας.

Όπως ανέφερε ο ίδιος από τις πλημμύρες έχουν προκληθεί μεγάλες ζημιές σε δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές. Μάλιστα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, οι πλημμύρες οδήγησαν στον εγκλωβισμό τεσσάρων ατόμων στην παραλία της Αγίας Άννας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!