Ο Αμερικανικός Στρατός ανέθεσε στην General Dynamics Land Systems την κατασκευή 109 επιπλέον τροχοφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων Stryker έναντι 155 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τα επιπλέον οχήματα είναι αποτέλεσμα ενός συνόλου τριών επιπρόσθετων παραγγελιών και ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό οχημάτων αυτού του τύπου που παρήγγειλε ο Αμερικανικός Στρατός εντός του 2006 σε 518. Οι παραδόσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Οκτώβριο 2008.

Το Stryker είναι οκτάτροχο τεθωρακισμένο (σε διάφορες διαμορφώσεις) με μέγιστη ταχύτητα 100 χλμ/ώρα επί οδοστρώματος και εμβέλεια 500 χιλιομέτρων και αποτελεί πρόγραμμα μεγίστης προτεραιότητας για τον Αμερικανικό Στρατό, αποτελεί δε το κεντρικό όχημα στην προσπάθεια του Πενταγώνου να μεταμορφώσει τον Αμερικανικό Στρατό. Το Stryker θεωρείται πλήρως δικτυο-κεντρικό διαθέτοντας τελευταίου τύπου συστήματα C4ISR. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέχρι τώρα η General Dynamics έχει παραδώσει πάνω από 1.780 Stryker από συνολικές απαιτήσεις 2.691 που απαιτεί ο Αμερικανικός για 7 Ταξιαρχίες Stryker (Brigade Combat Teams). Προς το παρόν εξοπλίζονται με το όχημα η 4η Ταξιαρχία (2η Μεραρχία Πεζικού Fort Lewis, πολιτεία Washington),  2η Ταξιαρχία (25η Μεραρχία Πεζικού, Schofield Barracks, Hawaii) και η 56η Ταξιαρχία Stryker της Εθνοφυλακής της Pennsylvania (Fort Indiantown Gap).