Μεταφέρθηκαν στον καταυλισμό.

Μια άλλη εικόνα, εντελώς διαφορετική, από αυτήν που εδώ και πολύ καιρό είχαμε συνηθίσει, παρουσιάζει από το πρωί της Παρασκευής 7 Ιουλίου, η παραλία έξω από τον καταυλισμό της Σούδας, στην πόλη της Χίου.

Το τελευταίο διάστημα οι δεκάδες σκηνές και τα πρόχειρα καταλύματα, στα οποία διέμεναν εκατοντάδες άνθρωποι κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, έφταναν κυριολεκτικά μέχρι το κύμα.

Από την Μονομετοχική του δήμου Χίου, που απασχολεί προσωπικό και διαχειρίζεται τον καταυλισμό της Σούδας, ξεκίνησε τις τελευταίες ημέρες μια συστηματική προσπάθεια απομάκρυνσης των σκηνών από την παραλία και την μεταφορά των προσφύγων και μεταναστών μέσα στον καταυλισμό, σε συνθήκες προφανώς καλύτερες από το να κοιμούνται πάνω στα βότσαλα.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017 και πλέον εκτιμάται ότι περί τους 840 πρόσφυγες και μετανάστες, αριθμός – ωστόσο – μεγάλος, μένουν σε σκηνές και οικίσκους μέσα στα όρια του καταυλισμού.

Πρέπει, βέβαια, να σημειωθεί ότι η εκκαθάριση της παραλίας κατέστη δυνατή λόγω και των μηδενικών αφίξεων προσφύγων και μεταναστών στη Χίο, κατά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, ενώ την ίδια περίοδο σταδιακά κάποιοι που είχαν εφοδιασθεί με τα προβλεπόμενα έγγραφα έφευγαν για την ηπειρωτική Ελλάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: astraparis.gr