Στα χέρια τόσο του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή όσο και του προέδρου του Αρείου Πάγου Βασίλη Πέππα, είναι η μελέτη και η πρόταση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) για νομοθετική τροποποίηση των διατάξεων σχετικά με την δικαστική μεσολάβηση.

Ολοκληρώθηκε και κατατέθηκε η εν λόγω μελέτη και όπως αναφέρει η ΕΔΕ τα πλεονεκτήματα της προτεινόμενης διαδικασίας είναι προφανή καθώς θα δοθεί η δυνατότητα αποσυμφόρησης από μεγάλο αριθμό εκκρεμών υποθέσεων ενώπιον των δικαστηρίων και μείωσης του αριθμού των εκδικαζόμενων υποθέσεων στο μέλλον και μάλιστα με διαδικασία συναινετική από τα αντίδικα μέρη

Η δικαστική μεσολάβηση ως εναλλακτικός τρόπος επίλυσης των διαφορών, σημειώνει η Ένωση, «λειτουργεί επιβοηθητικά στην κύρια μορφή απονομής Δικαιοσύνης από το κράτος».

Συνεπώς, συνεχίζει η Ένωση, «πρωταρχικό μέλημα της Πολιτείας θα πρέπει να είναι η ενίσχυση του δικαστικού συστήματος με αύξηση των αναγκαίων οργανικών θέσεων δικαστών και εισαγγελέων, στελέχωση των γραμματειών, ολοκλήρωση αναγκαίων τομών όπως η εξαγγελθείσα σύσταση δικαστικής αστυνομίας, αύξηση των κονδυλίων για υλικοτεχνικές υποδομές, απλοποίηση των διαδικασιών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιτροπή η οποία συστήθηκε με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΕ αποτελείτο από τον Α΄ αντιπρόεδρο της Ένωσης Παναγιώτη Λυμπερόπουλο, ως πρόεδρο αυτής και τα μέλη του Δ.Σ. Βαρβάρα Πάπαρη και Χαράλαμπου Σεβαστίδη, καθώς και της Ιωάννας Στρατσιάνη, όπως και του δικηγόρου Νικόλαου Σαμαρά.