Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην σύλληψη δύο 30χρονων Πακιστανών, οι οποίοι φέρονται να κρατούσαν παράνομα 50 άτομα από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές σε εγκαταλειμμένο κτήριο στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Απολλωνίας στη Θεσσαλονίκη, με απώτερο σκοπό να λάβουν λύτρα από τους συγγενείς τους για την απελευθέρωσή τους.

Οι δύο δράστες συνελήφθησαν χθες ύστερα από αστυνομική επιχείρηση και όπως προέκυψε από την έρευνα, πρόκειται για διακινητές μεταναστών.

Οι αλλοδαποί αρχικά κατέβαλαν μέσω των συγγενών τους χρήματα για την παράνομη μεταφορά τους από την Τουρκία στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια όμως, κρατούνταν χωρίς τη θέλησή τους, προκειμένου οι οικείοι τους να τους αποστείλουν επιπλέον χρήματα, τα οποία θα παρέδιδαν στο κύκλωμα για την απελευθέρωσή τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε βάρος των δύο Πακιστανών που οδηγούνται στον εισαγγελέα αλλά και συνεργών τους σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, συμμορίας, της εκβίασης, αρπαγής, μεταφοράς – προώθησης αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας και της παροχής καταλύματος για απόκρυψη εκ κερδοσκοπίας πραττόμενη.