Σε διακανονισμό, που θα του κοστίσει 25 εκατ. δολάρια, φαίνεται πως έφτασε ο Αμερικανός παραγωγός Χάρβεϊ Γουάινσταϊν με τα θύματά του.

Ο Γουάινσταϊν κατηγορείται για δεκάδες σεξουαλικές επιθέσεις σε διάσημες πρωταγωνίστριες και ηθοποιούς του Χόλιγουντ, η αποκάλυψη των οποίων είχε προκαλέσει ένα τεράστιο «κύμα» συμπαράστασης, αλλά και έναν διαρκή αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών, με την… κωδική ονομασία #MeToo.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν οι New York Times και η βρετανική εφημερίδα «The Independent», ο διάσημος παραγωγός ήρθε σε συμφωνία με τις περίπου 30 ηθοποιούς και πρώην υπαλλήλους του, που τον έχουν μηνύσει, ώστε να μην προχωρήσουν σε δίκη, αλλά να λήξει η υπόθεση εδώ.

Τα θύματα θα λαβουν συνολικά 25 εκατ. δολάρια, τα οποία θα κατατεθούν από εταιρείες ασφάλειας της Weinstein Company, που ανήκει στον Γουάινσταϊν, κι έτσι ο ίδιος ο παραγωγός δεν θα πληρώσει κανένα από τα θύματά του.

Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι ο Γουάινσταϊν δεν θα δικαστεί ποτέ για όσα έχει κάνει σε τόσες γυναίκες, αλλά και δεν θα ομολογήσει την ενοχή του!

Ο διακανονισμός θα πρέπει να γίνει δεκτός από το δικαστήριο και να υπογραφεί από όλες τις πλευρές, ώστε να οριστικοποιηθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!