Το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ελλάδας φωταγωγήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής, σηματοδοτώντας την έναρξη της εορταστικής περιόδου.
Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό έλατο ύψους 15 μέτρων, το οποίο στολίστηκε με χιλιάδες λαμπιόνια.
Το χωριό, που είναι γνωστό σε ολόκληρη τη χώρα για την παραγωγή και διάθεση χριστουγεννιάτικων ελάτων, διοργάνωσε μια μεγάλη γιορτή στην κεντρική του πλατεία, με μουσική και εορταστική ατμόσφαιρα.
Κάτοικοι και επισκέπτες συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν τη φωταγώγηση, δίνοντας το καθιερωμένο ραντεβού στην ορεινή περιοχή του δήμου Πολυγύρου.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την παραμονή της εορτής της Σύναξης των Αρχαγγέλων, με τον Ταξιάρχη να στέλνει το πρώτο χριστουγεννιάτικο μήνυμα σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Περίπου 32.000 έλατα θα διατεθούν φέτος σε όλη τη χώρα
Η συμβολή του χωριού στην ελληνική χριστουγεννιάτικη παράδοση είναι σημαντική, καθώς περίπου 32.000 έλατα που παράγονται στον Ταξιάρχη αναμένεται να μεταφερθούν φέτος σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Τα δέντρα θα στολίσουν σπίτια και χώρους, ενώ η διάθεσή τους στηρίζει την τοπική οικονομία και τους παραγωγούς της περιοχής.
Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιάννης Λελεγιάννης, αναφέρθηκε στον συμβολισμό της εκδήλωσης, σημειώνοντας ότι ένα έλατο από τον Ταξιάρχη μπορεί να μεταφέρει τη χαρά και το φως των Χριστουγέννων σε κάθε ελληνικό σπίτι.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, το πρώτο χριστουγεννιάτικο φως ανάβει στον Ταξιάρχη την ημέρα της Σύναξης των Αρχαγγέλων, οι οποίοι θεωρούνται αγγελιοφόροι. Με αυτόν τον τρόπο, όπως είπε, το χωριό γίνεται ο αγγελιοφόρος της γιορτής και στέλνει σε όλη τη χώρα το μήνυμα ότι πλησιάζουν τα Χριστούγεννα.
Στη διοργάνωση συμμετείχαν ο Δήμος Πολυγύρου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ταξιάρχη, ο Σύλλογος Νεολαίας Ταξιάρχη, ο Αθλητικός Σύλλογος «Χολομών», ο Σύλλογος Γυναικών Ταξιάρχη και ο Σύλλογος Απανταχού Ταξιαρχιωτών.
Το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος, ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Κουφίδης, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής και του Τουριστικού Οργανισμού, Γρηγόρης Τάσιος.

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.