Tην έντονη αντίδραση της ρωσικής πλευράς έχει, όπως είναι γνωστό, προκαλέσει η αθέτηση από τη νέα βουλγαρική κυβέρνηση των συμφωνηθέντων σχετικά με τους αγωγούς Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη και South Stream.

Την έντονη αντίδραση της ρωσικής πλευράς έχει, όπως είναι γνωστό, προκαλέσει η αθέτηση από τη νέα βουλγαρική κυβέρνηση των συμφωνηθέντων σχετικά με τους αγωγούς Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη και South Stream.

Η ρωσική πλευρά έφτασε στο σημείο να δηλώσει πως είναι έτοιμη να καταβάλει αυτή στους Βούλγαρους το κόστος κατασκευής των δύο αγωγών, αλλά η βουλγαρική πλευρά εμμένει στην άρνησή της.

Στο μεταξύ και ο Έλληνας υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζιδάκης εξέφρασε την ελπίδα ότι η νέα βουλγαρική κυβέρνηση δεν θα σταματήσει τις εργασίες για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη.

Η νέα βουλγαρική κυβέρνηση, δήλωσε ο Έλληνας υπουργός, είναι υποχρεωμένη να τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η προκάτοχός της απέναντι στη Ρωσία και την Ελλάδα.

Ο κ. Χατζιδάκης προέβη στις δηλώσεις αυτές αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίασης της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, δηλώνοντας επίσης ότι η ελληνική πλευρά είναι αποφασισμένη να επιταχύνει τις διαδικασίες κατασκευής του ελληνικού τμήματος του αγωγού.

«Ο αγωγός Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης έχει ιδιαίτερη εθνική βαρύτητα για την Ελλάδα και ενισχύει την γεωπολιτική της θέση και την ενεργειακή της ασφάλεια. Παράλληλα δημιουργεί και 1.100 νέες θέσεις εργασίας», δήλωσε ο υπουργός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr