Στην Βρετανία, επί μια εβδομάδα, τα κρούσματα κορωνοϊού είναι σταθερά πάνω από 30.000, αλλά από τη Δευτέρα, 19 Ιουλίου, οι κοινωνικές αποστάσεις καταργούνται, ωστόσο συστήνεται η χρήση μάσκας σε χώρους όπου κρίνεται πως είναι πιθανή η ταχεία μετάδοση του ιού.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, τόνισε πως αυτή είναι η ώρα για χαλάρωση μέτρων καθώς τον Σεπτέμβριο θα είναι πιο δύσκολη η κατάσταση λόγω πτώσης της θερμοκρασίας.

O υπουργός Υγείας της Βρετανίας, από την πλευρά του, Σατζίντ Χαβίντ, διεμήνυσε ότι τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει επανεξέταση των μέτρων.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή που αίρεται η πλειονότητα των περιορισμών στη Βρετανία, επιστήμονες εκτιμούν ότι το ένα τρίτο του πληθυσμού δεν έχει ανοσία και επομένως είναι αθωράκιστο απέναντι στον ιό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέχρι στιγμής, μολυσμένοι από τη νόσο Covid-19 είναι 15 εκατομμύρια άνθρωποι, που αντιστοιχεί σε περίπου 27% του πληθυσμού. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τον καθηγητή επιδημιολογίας του πανεπιστημίου Warwick, Ματ Κίλινγκ, ότι ένα 33% του κόσμου κινδυνεύει να μολυνθεί από το ινδικό στέλεχος, το οποίο είναι το επικρατέστερο αυτή τη στιγμή στη Γηραιά Αλβιόνα, καθώς απαρτίζει πάνω από το 90% των λοιμώξεων στη χώρα.