Τη μεγαλύτερη επιβάρυνσή τους από την αρχή της πανδημίας υφίστανται οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στην Αυστρία, με τα νοσοκομεία να προχωρούν ήδη σε «διαλογή» ασθενών οι οποίοι θα νοσηλευτούν στις ΜΕΘ.

Στο μεταξύ η κυβέρνηση, ενόψει της επιβολής υποχρέωσης εμβολιασμού από την 1η Φεβρουαρίου, επιχειρεί να διαμορφώσει πολιτική συναίνεση, με μια «συμμαχία των εποικοδομητικών δυνάμεων».

«Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας δεν ήταν ποτέ από την αρχή της πανδημίας τόσο γεμάτες όσο σήμερα. Οι κλινικές καλούνται ήδη να λάβουν δύσκολες αποφάσεις – και η κατάσταση θα εξακολουθήσει να επιδεινώνεται», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βόλφγκανγκ Μούκσταϊν ενώπιον του Κοινοβουλίου και διευκρίνισε ότι η διαλογή δεν αφορά μόνο ασθενείς σε όχι ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση, αλλά και καρκινοπαθείς. Σε ορισμένες περιπτώσεις, πρέπει να αποφασιστεί, ποιος ασθενής έχει καλύτερες πιθανότητες επιβίωσης, παραδέχθηκε ο υπουργός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Μούκσταϊν σημείωσε ακόμη ότι το γενικό lockdown που έχει επιβληθεί εδώ και πάνω από μία εβδομάδα και θα διαρκέσει έως τις 12 Δεκεμβρίου φέρνει ήδη αποτελέσματα, αλλά ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει σε πολύ υψηλό επίπεδο και η κατάσταση στα νοσοκομεία «δραματική».