Ωραία τα λέει ο Σπύρος για τα 2.000€! Τότε να περάσουμε όλοι να μας δώσει από δύο χιλιαρικάκια!

Ο «τιμωρός» των γκράφιτι: Ο 28χρονος που καθαρίζει τους τοίχους της Ρώμης (βίντεο)

Ο «Mr. Tuvs» αφιερώνει τον ελεύθερο χρόνο του για να ομορφύνει την Αιώνια Πόλη

Ο «τιμωρός» των γκράφιτι: Ο 28χρονος που καθαρίζει τους τοίχους της Ρώμης (βίντεο)

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Ένας 28χρονος από τη Ρώμη έχει κάνει προσωπική αποστολή του να καθαρίζει δωρεάν τα γκράφιτι από τους τοίχους της πόλης, κερδίζοντας χιλιάδες θαυμαστές στα social media.

Ο Βαλέριο Τουβέρι, γνωστός ως «Mr. Tuvs» σε Instagram και TikTok, χρησιμοποιεί λευκή φόρμα εργασίας, μάσκα, ακουστικά και πιεστικό μηχάνημα για να απομακρύνει τις παράνομες μπογιές από δημόσιους χώρους.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Al Jazeera English (@aljazeeraenglish)

Η δράση του ξεκίνησε το 2024, όταν εργαζόταν σε εταιρεία καθαρισμού και αποκατάστασης μνημείων. Μετά την εμπειρία του, αποφάσισε να συνεχίσει μόνος του, στον ελεύθερο χρόνο του, με τη συνεργασία των δημοτικών αρχών.

Μέχρι σήμερα υπολογίζει ότι έχει καθαρίσει περίπου οκτώ χιλιόμετρα τοίχων, μεταξύ άλλων κατά μήκος του ποταμού Τίβερη, ενόψει του Ιωβηλαίου του Βατικανού.

Η προσπάθειά του έχει εμπνεύσει και άλλους ανθρώπους σε πόλεις όπως η Μπρέσια, αλλά και στο εξωτερικό.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι προστατεύει την ομορφιά της Ρώμης, την οποία χαρακτηρίζει μία από τις πιο όμορφες αλλά και πιο «βανδαλισμένες» πόλεις στον κόσμο.

Ωστόσο, η δράση του έχει προκαλέσει αντιδράσεις, με τον ίδιο να αναφέρει πως δέχεται διαδικτυακές απειλές από ανθρώπους που θεωρούν τα γκράφιτι μορφή τέχνης.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.