Επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων στον ασφαλιστικό τομέα προωθεί η Ισπανία, αυξάνοντας το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη και περιορίζοντας την αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή των συντάξεων για να αντισταθμίζεται ο πληθωρισμός, ώστε η χώρα της Ιβηρικής να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να διορθώσει την προβληματική οικονομική κατάστασή της.

Σύμφωνα με Ισπανό αξιωματούχο, τον οποίο επικαλείται το , στόχος είναι να περικοπούν δαπάνες 100 δισ. ευρώ ετησίως δηλαδή το 10% του ΑΕΠ.

Επίσης, κυβερνητικός στόχος φέρεται να είναι η κατάργηση της αυτόματης αναπροσαρμογής των συντάξεων ή τουλάχιστον η υιοθέτηση ενός διαφορετικού μηχανισμού, ιδιαίτερα σε περιόδους βαθιάς ύφεσης της οικονομίας, όπως η τρέχουσα.Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η αντιπολίτευση, το Σοσιαλιστικό Κόμμα PSOE δεν αναμένεται να εμποδίσει τις μεταρρυθμίσεις. Έτσι, ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι έχει την πλειοψηφία ώστε να περάσει από το Κοινοβούλιο τη νομοθεσία.Όπως αναφέρει τo , το μεταρρυθμιστικό σχέδιο είναι μια μακροχρόνια απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ασκούν επίσης πιέσεις ώστε να «διακοπεί» η σύνδεση των συντάξεων και του πληθωρισμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr