«Η ΕΕ27 ενέκρινε την συμφωνία αποχώρησης και την Πολιτική διακήρυξη για τις μελλοντικές σχέσεις ΕΕ-ΗΒ», ανακοίνωσε στο Twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.



Η συμφωνία, προϊόν επίπονων και περίπλοκων διαπραγματεύσεων που κράτησαν ενάμιση χρόνο», είναι «η καλύτερη δυνατή» και η ΕΕ «δεν θα αλλάξει τη θεμελιώδη στάση της», διεμήνυσε νωρίτερα ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προσερχόμενος στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

«Πιστεύω ότι η Βρετανική Βουλή, επειδή είναι σοφή, θα επικυρώσει τη συμφωνία», πρόσθεσε.

Τη συμφωνία, ένα νομικά δεσμευτικά κείμενο 585 σελίδων και μια 26σέλιδη Πολιτική Διακήρυξη, που σκιαγραφεί τη μελλοντική σχέση Ηνωμένου Βασιλείου- ΕΕ θα πρέπει τώρα να υπερψηφίσουν το Βρετανικό και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προτού μπορέσει να τεθεί σε ισχύ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι Βρετανοί βουλευτές αναμένεται να ψηφίσουν τη δεύτερη εβδομάδα του Δεκεμβρίου. Η Τερέζα Μέι, που βρίσκεται αντιμέτωπη με μια εσωκομματική πειθαρχία, καλείται τώρα να φέρει σε πέρας τον ηράκλειο άθλο, να εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που απαιτείται για να περάσει η συμφωνία.