ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημογραφικό: Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ελληνισμού και ουδείς ασχολείται σοβαρά με αυτό. Δεν υπάρχει ελπίδα...

Ιταλία: Πώς συνελήφθη 20χρονος Σομαλός που σχεδιάζε να ανατινάξει το Βατικανό

Ιταλία: Πώς συνελήφθη 20χρονος Σομαλός που σχεδιάζε να ανατινάξει το Βατικανό

Οι Ιταλικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός 20χρονου από τη Σομαλία, ο οποίος φέρεται να σχεδίαζε να ανατινάξει εκκλησίες, ανάμεσα στις οποίες και της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.

Πρόκειται για τον Όμαρ Μοσίν Ιμπραχίμ, ο οποίος συνελήφθη στο Μπάρι την προηγούμενη Πέμπτη και οι δικαστικές αρχές του απήγγειλαν την κατηγορία της υποκίνησης τρομοκρατικών ενεργειών.

Ο 20χρονος τελούσε υπό παρακολούθηση επί περίπου ένα μήνα, και συνελήφθη ενώ ετοιμαζόταν να αναχωρήσει από το Μπάρι.

Ο ίδιος μπήκε στο στόχαστρο των αρχών, έπειτα από μία συνομιλία του, η οποία περιήλθε στη γνώση των ιταλικών αρχών. Κατά την επίμαχη στιχομυθία, ακούγεται να αναφέρει τα εξής: «Ας βάλουμε βόμβες σε όλες τις εκκλησίες στην Ιταλία. Πού είναι η μεγαλύτερη εκκλησία; Στη Ρώμη»

Σε μία άλλη συνομιλία, η οποία επίσης καταγράφηκε, εξυμνεί όσους σκοτώθηκαν στην «οδό του Αλλάχ», ενώ χαιρετίζει την πρόσφατη επίθεση στο Στρασβούργου, κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν πέντε άτομα.

Ο Ιμπραχίμ αφίχθη στην Ιταλία το 2016 και εκτιμάται ότι ήταν μέλος του Ισλαμικού Κράτους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι εν όψει των εορτών, οι ιταλικές αρχές έχουν λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, περιμετρικά των μεγάλων εκκλησιών, όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση κόσμου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.